Po politinio cirko – nauji draudimai Kauno rūkaliams

Kauno politikai nusprendė uždrausti rūkyti miesto sode prie Muzikinio teatro ir savivaldybės pastato prieigose iš Laisvės alėjos pusės.

Šios teritorijos bus paženklintos specialiais informaciniais ženklais. Sprendimas įsigalios nuo ateinančių metų sausio 1 dienos.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad rūkymas vietose, kuriose pagal savivaldybių tarybų sprendimus draudžiama tai daryti, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dvidešimties iki penkiasdešimties litų. Bausti pažeidėjus galės policijos pareigūnai ir savivaldybės sanitarijos inspekcija.

Pirminiu vicemero S.Buškevičiaus inicijuoto sprendimo projektu buvo norima uždrausti rūkyti Vienybės aikštėje, Ąžuolyno, Draugystės, Kalniečių ir Santakos parkuose, Lampėdžių, Kauno marių 1 ir 2 paplūdimiuose (išskyrus paplūdimiuose įrengtas ir paženklintas rūkymo zonas), Petrašiūnų ir Aukštųjų Šančių kapinėse, tačiau visos šios vietos iš sprendimo buvo išbrauktos.

Beveik valandą trukęs klausimo svarstymas virto politiniu cirku. Tarybos nariai klausė, kodėl neišskirtos kitos kapinės – Fredos, Eigulių. Savivaldybės gydytojo tarnybos vedėjas Donatas Senikas teigė, kad Petrašiūnų ir Aukštųjų Šančių kapinės pasirinktos dėl to, kad tai – karių kapinės. Parkai pasirinkti tie, kuriuose yra įrengti treniruokliai.

„Ar jums teko matyti, kad policija patruliuotų kapinėse?“ – salėje aidėjo juokas.

„Kaip sukontroliuosite visus, pavyzdžiui, Ąžuolyne rūkančius žmones? Šis sprendimas – rinkiminis triukas“ – rėžė tarybos narys Kęstutis Mikėnas.

Socialdemokratas Valys Venslovas palaikė vicemerą – jo teigimu, šiuo atveju svarbiausia – žmonių sveikata.

Prieš porą metų miesto taryba uždraudė rūkyti dviejose reprezentacinėse Kauno miesto vietose – Vytauto Didžiojo karo muziejaus ir Prezidentūros sodeliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

REIKALAUJU

REIKALAUJU portretas
REIKALAUJU, kad politikai, siūlantys, remiantys bei priimantys tokius ir panašius sprendimus, prieš rinkimus aiškiai ir nedviprasmiškai pareikštų, jog rūkančių rinkėjų balsai jiems nereikalingi.

to reikalauju

to reikalauju  portretas
tu dabar ka nors rukai ar jau apsirukes ?

Antram

Antram portretas
Ne tavo reikalas. Jei rūkoriai tokie jau bjaurybės, tai geručiai politikai turėtų išdidžiai pareikšti, kad tų bjaurybių balsų jiems nereikia. O rinkėjui irgi pravartu žinot, kas iš jo tyčiotis ketina.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių