Po Napoleono kariaunos liko tik šienas

Gyvosios istorijos festivalio rengėjų žadėtos Napoleono kariuomenės išlydėtuvės patyrė fiasko. Buvo skelbiama, kad sekmadienį 15 val. Santakoje, kur buvo įsikūrusi mūšio rekonstruotojų stovykla, įvyks išlydėtuvės.

Prieš tai kauniečiai ir miesto svečiai vis dar buvo raginami aplankyti stovyklą, susipažinti su XIX a. karyba, nusifotografuoti su mūšio rekonstruotojais.

Tačiau su parako dūmais išsisklaidė Napoleono kariuomenės energija. Santakos pliaže styrojo vos kelios festivalio dalyviams pastatytos palapinės. Prie jų besisukinėjantys civiliokai jau nebuvo nusiteikę bendrauti ar pasakoti apie istorinių mūšių svarbą.

Jau surinktų palapinių vietose tebuvo likęs šienas. Jį festivalio rengėjai atvežė dar penktadienį, kad po smarkaus lietaus kariuomenei nereiktų miegoti ant šlapios žemės.

„Skelbiame Gyvosios istorijos festivalio „Europa. Napoleonas I. Kaunas“ pabaigą“, – pasigirdo balsas per mikrofoną.

Pabaigtuvių proga žadėta iššauti tris patrankų šūvius, tačiau nuaidėjo tik du.

„Gėda organizatoriams. Kur pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“?!"– riktelėjo pasipiktinusi kaunietė. Kiti susirinkę žiūrovai tik gūžčiojo pečiais.

Po šios replikos festivalio rengėjai atsiprašė už techninius nesklandumus ir vietoj žadėto „Ąžuolyno“ ant scenos pakvietė Šarą iš „Poliarizuotų stiklų“. Vieni susirinkusieji liko mėgautis jo atliekamomis dainomis, kiti patraukė ieškoti malonesnių įspūdžių.

„Specialiai iš Laisvės alėjos čia atėjau, nes tikėjausi, kad bus asisveikinimo renginys. Na, bet nieko čia baisaus“, – atlaidžiai kalbėjo garbaus amžiaus ponia Regina ir lingavo į muzikos taktą.


Šiame straipsnyje: Napoleonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Brutus

Brutus portretas
Sieno klausimas. Rengejai atveze suplekusio, supelijusio ir slapio sieno Toki atsakinga asmeni reiktu ikisti i palapine su tuo sienu ir palikti. Geda Del tokiu neatsakingu asmenu Kaunui.

Nitro

Nitro portretas
svente ivyko ...duobetos gatves liko ....

Ašarotojams

Ašarotojams portretas
Ir vėl viskas blogai. Apsikabinkim ir paverkim ant to šieno.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių