Plonas ledas užkietėjusių žvejų negąsdina

Atlydys neišgąsdino žvejybos entuziastų. Pirmadienį nuo ankstyvo ryto ant Lampėdžių karjero ledo buvo galima pamatyti ne vieną meškeriotoją.

Karjero krantuose ledas labai plonas, tačiau žvejai tikina žinantys vietas, pro kurias galima laisvai praeiti neįlūžus, ir pasimėgauti pavasarine žvejyba.

Netoli kranto meškerę įmerkusi moteris tikino, kad jaučiasi saugi, nes ledas dar storas.

„Ledas neįlūš, dėl manęs nesijaudinkite“, – užtikrino ešeriukų pagaudyti atėjusi kaunietė.

Vidury Lampėdžių karjero sėdėjo dar keli meškeriotojai, tačiau „Kauno dienos“ žurnalistai nedrįso rizikuoti ir eiti plonu ledu juos pakalbinti.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė patvirtino, kad Kauno mieste šiais metais žvejų nuo ledo neteko gelbėti. Tačiau apskrityje šiemet užfiksuoti keturi atvejai, kuomet teko iš vandens traukti skenduolius: sausio 5, 13, 15 ir kovo 18 dieną. Būtent praėjusį savaitgalį Garliavos pirmajame tvenkinyje rastas vyriškos lyties skenduolis.

„Turime visą gelbėjimo įrangą, tinkančią gelbėti ir ant vandens, ir po vandeniu. Žinoma, būtų geriau, jeigu mūsų gelbėtojams nereiktų jos panaudoti ir netektų rizikuoti savo gyvybe“, – sakė D.Vaitkevičienė.

Jos teigimu, šalia miesto ant vandens telkinių esantis ledas neatitinka saugumo reikalavimų. Ledas laikomas tvirtu, kai jo storis yra daugiau kaip 7 cm. Toks ledas gali išlaikyti žmogų. Kad ledas išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažesnis nei 12 cm.

Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas – jau nesaugus. Trapus, plonas ledas būna tose vietose, kur įšąla medžių šakos, lentos ir kiti daiktai, taip pat arti krūmų, medžių. Netvirtas ledas susidaro ir tose vietose, kur įteka upeliukai.


Šiame straipsnyje: žvejailedas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Litas

Litas portretas
tai gal patuštėjusi piniginė pagąsdintų, kai tektų susimokėti už išgelbėjimą iš savo kišenės?

berazumis

berazumis portretas
As tai siulau labai paprastai daryt, tiesiog negelbeti ju kai pagalbos kvies ir tiek. Yra aiskiai pasakyta, PAVOJINGA LIPTI ANT LEDO, o kas to nesupranta tai cia jau ju paciu problema. Maziau kvailiu, geriau visiems.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių