Planuojama restauruoti dalį Kauno IX-ojo forto

Kauno IX-ojo forto muziejus ketina restauruoti vieną iš jam priklausančių pastatų – puskaponierių. Tai forto dalis, anksčiau turėjusi gynybinę paskirtį, iš kurios galėjo būti apšaudomas gynybinis griovys.

Tikimasi, kad šis iki šiol nerekonstruotas pastatas ateityje bus pritaikytas turizmui.

„Paskelbėme techninį projektą, pats pirkimas pagal įstatymus bus paskelbtas po 10 dienų. Mes planuojame pirkti rangos darbus. Puskaponierius neeksploatuojamas, niekada nebuvo rekonstruotas, renovuotas, buvo nepritaikytas lankyti. Viso šito projekto idėja yra rekonstruoti šį pastatą ir pritaikyti turizmui“, – sakė projektą administruojanti muziejininkė Rita Dabulskytė.

Tačiau, pasak jos, kol kas nėra išspręstas projekto finansavimo klausimas, todėl neaišku, ar jis bus realiai įgyvendinamas.

„Finansavimą mes dabar bandome gauti iš Lietuvos verslo paramos agentūros. Dar niekas nėra aišku, jeigu finansavimo nebus, tai mes neturėsime savų lėšų“, – sakė muziejaus atstovė.

Pasak R.Dabulskytės, puskaponierius yra vienintelė iki šiol nerestauruota likusi komplekso dalis, jame planuojama demonstruoti naują ekspoziciją.

Kauno IX-ajame forte veikia muziejus, kuriame daugiausia pasakojama apie sovietų ir nacių okupacijas Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uzkniso

uzkniso portretas
Labai idomu uz kukius pinigus ar ir vel biudzetininku (aukletoju, pedagogu ir pan.) saskaita? Gal pradekit sukti kaip uzdirbti, tai yra, kad nestu pelna esamas turtas, imones ar skatinti versluma Kaune?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių