Pirmuosius mokslo metus pradeda Inžinerijos licėjus

  • Teksto dydis:

Pirmadienį šalies vadovai ir švietimo ministras mokslo metų pradžią minėjo vizitais į įvairias šalies ugdymo įstaigas.

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pirmadienį pasveikino Kaune, „Purienų“ vidurinės mokyklos bazėje, atidaryto Kauno technologijos universiteto inžinerinis licėjus bendruomenę. Čia bus mokoma pagal naują inžinerinio ugdymo programą, kuri skirta mokiniams, turintiems išskirtinių gabumų matematikai, gamtos mokslams, technologijoms ir inžinerinei kūrybai. Tikimasi, kad baigę šią programą mokiniai įgis bendrąjį išsilavinimą kartu su inžinerinių procesų ir sistemų pažinimu.

„Kol kas tai vienintelė tokia mokykla Lietuvoje“, - tvirtinama Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Vilniaus universitete, taip pat Vilniaus rajone esančio Lavoriškių miestelio mokyklose, tarp jų - ir Lavoriškių vidurinėje mokykloje, kur mokoma lenkų kalba. Šios mokyklos dvyliktokus šalies vadovė kvietė atkakliai siekti savo tikslų ir ateitį sieti su Lietuva, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Premjeras Algirdas Butkevičius savo ruožtu atidarė sporto vidurines mokyklas Panevėžyje ir Šiauliuose. Pasak Vyriausybės pranešimo, šios sportinio ugdymo programas turinčios mokyklos nuo kitų mokslo metų taps sporto gimnazijomis.

„Skatinti mokinius ir jaunimą sportuoti, sudaryti sąlygas žmonių fiziniam aktyvumui ir sveikai gyvensenai skleisti – mūsų Vyriausybės įsipareigojimas Lietuvos visuomenei“, - sakė A.Butkevičius ir linkėjo jauniesiems sporto entuziastams gerai mokytis, būti lyderiais ir ugdyti komandinio bendravimo savybes, garbingai kovoti varžybose.

Šiais mokslo metais Šiaulių sporto vidurinės mokyklos 5–12 klases lankys 197 vaikai. Šios mokyklos programoje – penkiolika sporto šakų. Panevėžio mokykloje 7–11 klasėse mokysis 172 mokiniai. Jie treniruosis 12 olimpinių sporto šakų.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pirmadienį apsilankė Ukmergės Užupio pagrindinėje mokykloje, Taujėnų gimnazijoje. Ji taip pat užsuko į Ukmergės technologijų ir verslo mokyklą, kur pasidžiaugė, kad šioje modernioje mokykloje sudarytos puikios sąlygos įgyti profesiją. Joje patogiai gali mokytis ir jaunos vaikus auginančios mamos, nes vietoje yra įkurtas vaikų darželis.

Šią rugsėjo 1-ąją pirmuosius mokslo metus iš viso pradėjo 28 tūkst. pirmokų. Bendrojo ugdymo mokyklose mokysis maždaug 343 tūkst. mokinių, iš jų 30,5 tūkst. abiturientų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
Kaip matyti visi jau atsikando VADYBININKŲ, jau prireikė ir inžinierinių specialybių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių