Pirmojo gimtadienio nesulaukusio kūdikio mirtį tiria ekspertai

Policija aiškinasi, nuo ko Kauno klinikinėje ligoninėje mirė 11 mėnesių berniukas.

Į ligoninę kūdikis pakliuvo dėl žarnyno infekcijos. "Nuo to jis ir buvo gydomas. Įvyko staigi mirtis. Jei žinočiau kodėl, pasakyčiau“, – į detales nesileido berniuką gelbėjęs Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus gydytojas Algirdas Andriuška.

Jis patvirtino, kad kūdikis mirė tą pačią dieną, kai buvo atgabentas į ligoninę. Mažylį tėvai atvežė praėjusį penktadienį.

Šis tragiškas įvykis sukrėtė ne tik tėvus, bet ir medikus. Vaikų intensyvios terapijos skyriuje gydomi kūdikiai nuo 1 mėnesio amžiaus, tačiau žarnyno infekcijų gydymas dažniausiai baigiasi laimingai, išskyrus retus atvejus, kai prasideda kokios nors komplikacijos.

Ikiteisminis tyrimas kūdikio mirties priežasčiai nustatyti pradėtas Santakos policijos komisariate.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Kristina Dzindziliauskaitė teigė, kad kūdikis į ligoninę buvo pristatytas pagal šeimos gydytojos siuntimą dėl aukštos temperatūros, viduriavimo, vėmimo.

Ant kūdikio išorinių smurto žymių nepastebėta. Pasak K.Dzindziliauskaitės, mirties priežastį policija imasi nustatyti tuomet, kai, pavyzdžiui, mirštama namuose arba ligoninėje, į kurią neseniai žmogus buvo paguldytas.

Pasak A.Andriuškos, viduriavimas, vėmimas naujagimiams ir kūdikiams yra labai pavojingas, nes taip jie greitai netenka skysčių, druskų. Mažų vaikų sveikatos būklė gali pablogėti per kelias valandas ir iškilti didžiulė grėsmė gyvybei.

Labai svarbu vaiką girdyti vos pradėjus viduriuoti ar vemti. Skysčių trūkumui atstatyti netinka paprastas vanduo, arbata, sultys ar gazuoti gėrimai. Reikia specialių druskinių tirpalų. Skysčius reikia girdyti nedideliais kiekiais, geriausia po 5-10 ml kas 2-3 minutes. Jeigu mažylis atsisako gerti, tada reikėtų girdyti arbatiniu šaukšteliu ar pipete lašinant skysčius į burną.

Į gydytoją būtina skubiai kreiptis, jeigu vaikas tampa vangus, mieguistas, suretėja šlapinimasis.

Viduriavimu vadinamas tuštinimasis dažniau negu tris kartus per parą skystomis, kartais vandeningomis, su gleivių ar kraujo priemaiša išmatomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ATA

ATA portretas
Užuojauta tėveliams.Neieškokime kaltų.Matyt,tokia Dievo valia.

deja

deja portretas
šiuo atveju Dievas valios neparodė. Todėl kaltieji turi būti nubausti. Ir pagal Kodeksą

Labas vakaras

Labas vakaras portretas
NUOŠIRDŽIAUSIA IR GILI UŽUOJAUTA A.A. BERNIUKO ŠEIMAI. Kodėl neparašyta, kad A. Andriuška yra direktoriaus pavaduotojas, atsakingas už mediciną būtent buvusioje II - oje ligoninėje, kur ir įvyko tragedija. O kur dar ponia G. Masiliūnienė, atsakinga už slaugą toje ligoninėje. Tai šie asmenys ir turėtų atsakyti mums ar viskas buvo padaryta kad išvengtų šios baisios nelaimės.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių