Pirmasis skambutis jau nuskambėjo dviejose Kauno mokyklose

Sekmadienį naujųjų mokslo metų pradžia paminėta dviejose Kauno švietimo įstaigose: Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) vidurinėje mokyklose.

Sekmadienį ant lietaus nuplautos stadiono dangos išsirikiavusių Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų mokyklos auklėtinių ausis užgulė ne tik orkestro garsai, bet ir liaupsių tirados.

„Jūs esate geriausi, nes dėl kiekvienos kadeto vietos varžėsi penki pretendentai. Aš tikiu, kad jūs parodysite, kaip reikia puošti tėvynę“, – į mokyklos naujokus kreipėsi šventėje dalyvavęs Lietuvos vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

„Kadetas – ypatingų gebėjimų mokinys. Jūs esate ypatingi, jūs esate vieninteliai Lietuvoje, nes daugiau kadetų mokyklų nėra“, – auklėtinius avansu gyrė mokyklos direktorius Viktoras Daunys.

Sekmadienį žodžiais paliaupsinti ir kareiviška koše bei arbata pavaišinti kadetai mokslo šaknų sės krimsti nuo pirmadienio.

Portalui kaunodiena.lt mokyklos vadovybė šią savaitę aiškino, kad mokslo metų pradžios šventę nuspręsta daryti sekmadienį, nes svari dalis auklėtinių nėra kauniečiai. Jų artimiesiems laisvadienį į šventę atvykti kur kas lengviau nei darbo dieną.

Sekmadienį sukviesti bendruomenės narius pageidavo ir LSMU vidurinės moksleivių tėvai.

„Didžioji dalis vaikų tėvų – medikai, kurie turi dirbti kiekvieną dieną, o dabar galėjo dalyvauti ir tėvai, ir seneliai. Aš visada sakiau, kad mokslo metų pradžios šventė yra rugsėjo 1-ąją dieną, o ne kokią kitą. Juk Kalėdų dienos niekas nekilnoja. Be to, mes esame dalis universiteto bendruomenės, kuri pirmadienį renkasi į didelę eiseną. Nutarėme, kad ir mes privalome joje dalyvauti, o suderinti du renginius būtų sunku“, – apsisprendimo švęsti sekmadienį priežastis vardino LSMU vidurinės mokyklos direktorius Arūnas Bučnys.

Visos kitos Kauno mokyklos naujus mokslo metus pasitiks pirmadienį. Galbūt todėl Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų ir LSMU vidurinėms mokykloms buvo lengviau prisivilioti garbingų svečių. LSMU šventėje lankėsi Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, miesto meras Andrius Kupčinskas, kiti politikai, LSMU vadovai. 

Šiuos mokslo metus Kaune pradės šiek tiek daugiau nei 33 tūkst. mokinių. Į šį skaičių neįtraukiami tie moksleiviai, kurie lankys nevalstybines mokyklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokas ima

juokas ima portretas
"Kadetas – ypatingų gebėjimų mokinys." prie bajerio daunys :D

aik aik

aik aik  portretas
deja, cia klaidos nera, dvejose mokyklose..

klaida !

klaida ! portretas
turi buti DVIEJOSE MOKYKLOSE !
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių