Pirmąją metų dieną Kaune gimė 17 kūdikių

Kaune dar 17 šeimų nuo šiol švęs ne tik Naujuosius metus, bet ir savo vaikų gimtadienius. Čia sausio 1 dieną gimė 10 berniukų ir 7 mergaitės.

Daugiausiai naujagimių pirmąją 2013 metų parą gimė Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikoje. Čia sulaukta 9 kūdikių – 6 berniukų ir 3 mergaičių.

5 val. 13 minučių Kaune pasaulį išvydo pirmasis 2013-ųjų metų naujagimis berniukas. Antrasis gimė 5 val. 20 min.

„Visi gimdymai buvo sklandūs ir be komplikacijų“, – teigė Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovė Rūta Nadišauskienė.

Pernai Kauno klinikos pirmąją Naujų metų dieną sulaukė 6 naujagimių.

Pasak R.Nadišauskienės, nors pirmąją Naujųjų metų naktį Kauno klinikose gimė daugiau berniukų nei mergaičių, praėjusių metų statistika lyčių atžvilgiu buvo kitokia. Kaune iš 3399 naujagimių pernai pasaulį išvydo 1758 mergaitės ir 1641 berniukas. Sulaukta 105 dvynių ir 7 trynukų. Iš viso Klinikų gimdymo skyrius 2012 metais priėmė 3281 gimdymą – 41 gimdymų daugiau nei 2011 metais.

P.Mažylio gimdymo namuose sausio 1 dieną apie vidurdienį gimė berniukas ir mergaitė. „Dar spėjome pasisvečiuoti pas draugus, o sąrėmiai prasidėjo jau grįžus namo apie 3 val. nakties“, – pasakojo mergaitę pagimdžiusi kaunietė Monika. Pirmojo kūdikio sulaukusi moteris sakė nesitikėjusi pagimdyti pirmąją metų dieną – gimdymas buvo planuotas vėlesniam laikui, daugiau nei po savaitės.

Berniuko P.Mažylio gimdymo namuose sulaukusi jonavietė Dovilė taip pat nesitikėjo gimdyti sausio 1 dieną. „Buvo paskaičiuota, kad sūnelis turėjo gimti kiek anksčiau, praėjusiais metais. Bet jis pasirinko savo laiką“, – šypsojosi laiminga mama.

P.Mažylio gimdymo namų direktorius Eugenijus Valasevičius sakė, kad du naujagimiai per parą beveik atitinka vidurkį.

„Per parą vidutiniškai gimsta po tris naujagimius. Pernai per metus čia pasaulį išvydo 1144 kūdikiai“, – pasakojo E.Valasevičius.

Kauno klinikinėje ligoninėje pasaulį išvydo 4 vaikai – dvi mergaitės ir du berniukai. Sausio 1-ąją pirmoji 1.25 val. gimė mergaitė.

Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose gimė du vaikai: apie 1 val. pasaulį išvydo mergaitė, o apie 19 val. – berniukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

go-go

go-go portretas
KLAIPEDA kovno priemestis.Kas zino KEK kudikiu gime Plungj,Taurag,Silutee ir t.t. .Prieko mums kovno?

Toma

Toma portretas
Pati laimingiausia mociute

rita

rita portretas
MONIKUTEI STIPRYBES IR KANTRYBES,O NIJOLYTEI ,KAIP MOCIUTEI LIEKA MALONUMAS .....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių