Pirmadienį dingusios paauglės sugrįžo namo

Nuo pirmadienio ieškotos be žinios dingusios dvi nepilnametės – 15-metė V.A. ir 14-metė I.K. – atsirado. Kokia mergaičių būklė – neskelbiama. Kauno policija žada daugiau informacijos paskelbti ketvirtadienį.

Dingo vakare

Policijos duomenimis, paauglės spalio 8-osios vakarą, apie 21 val., išėjo iš V. A.namų Jonavoje ir negrįžo. Viena jų mokosi Kauno Aleksandro Puškino gimnazijoje.

Gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Rimantė Ruzgienė labai nustebo, trečiadienį sužinojusi, jog dingo jų mokinė. V. A. ji apibūdino kaip mandagią, aktyvią gimnazistę.

„Mergaitė pas mus mokosi trečius metus, dėl jos tikrai neturėjom jokių nusiskundimų, anksčiau ji nebuvo dingusi. Mokosi gana gerai, dalyvauja mokyklos renginiuose: ir šoka, ir dainuoja“, – pasakojo R. Ruzgienė.

Ji sakė, jog pamokose mergaitės nebuvo nei pirmadienį, spalio 8-ąją, nei antradienį.

„Pirmadienio rytą auklėtoją paauglės mama informavo, kad dukra prastai jaučiasi ir jos gimnazijoje nebus", – sakė R. Ruzgienė.

Mama dirba užsienyje

14-metė I. K. nuo rugsėjo pradėjo lankyti Jonavos Jeronimo Ralio gimnaziją.

Portalo 1kaunodiena.lt šaltinių duomenimis, paauglės mama dirba užsienyje, ją prižiūri tėvas ir močiutė.

Neatmetama, kad dėl patirto spaudimo geriau mokytis ji galėjo pati pabėgti iš namų ir šiam žingsniui įkalbėti draugę.

Su pagrobimo istorija nesieja

Rugsėjo pabaigoje iš vieno Vilijampolės mikrorajono daugiabučio laiptinės dvi paauglės buvo įsodintos į „Mercedes – Benz“ markės automobilį ir išvežtos nežinoma kryptimi.

Tąkart nepilnamečių paieškai mestos didžiulės policijos pajėgos. Panaudojus tarnybinius šunis mergaitės rastos gyvos miške prie Kauno marių. Dėl šio įvykio tebevyksta tyrimas.

„Sieti šiuos du įvykius per anksti. Viskas paaiškės ikiteisminio tyrimo metu“, – portalui 1kaunodiena.lt trečiadienį sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavasarė

Pavasarė portretas
AR pabus pagaliau policija?Ar supras savo pareigas?Kiek dingusių merginų ir mergaičių ir nei vienas atvejis neištirtas.Jeigu randa kūną,tai ir tyrimą baigia.Tuoj bijosime leisti vaikus į mokyklą.Policija turi visuomenei paaiškinti merginų dingimo priežastis ir kas jas nužudo. Netikiu tomis versijomis, kad jos pačios nusižudė

Liberalas

Liberalas portretas
o kam jų ieškoti? gal piketuoti kur nuėjo, tegul tik nedrįsta švietimo skyrius jų ieškoti ir persekioti jei į pamokas neatėjo, greičiausiai kur nors teise į laisvą žodį naudojasi...

Ravel

Ravel portretas
Tai gal i vandeni be "kaip"?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių