Pirmą Kaziuko mugės dieną populiariausi meduoliai ir mėsos gaminiai

Penktadienį sostinės gatvėse - sujudimas. Prasidėjo ilgai laukta Kaziuko mugė. Kasmet ji sutraukia daugybę prekybininkų ir pirkėjų, o šiemet prognozuojamas rekordinis jų skaičius.

Akivaizdu, kad ne pats mieliausias oras gyventojų ir miesto svečių neišgąsdino. Jau vidurdienį Gedimino prospektas buvo sausakimšas. Juo driekiasi dvi eilės palapinių, kuriose - ir menininkų darbai, ir čia pat garuojantys patiekalai, ir Kaziuko mugės tradiciniai meduoliai, ir žuvies bei rūkyti mėsos gaminiai.

Įvertinus situaciją atrodo, kad įvairiais dirbiniais prekiaujantys menininkai dar tik laukia savo pirkėjų. O štai prie riestainiais ir įvairių formų meduoliais nusėtų prekystalių - būriai žmonių. Pardavėjos vos spėja suktis. „Kasmet užsuku į Kaziuko mugę įsigyti meduolių ir grybukų, nes labai juos mėgstu“, - rankoje laikydama maišelį su skanumynais sakė Kristina.

Ar kandžiojasi skanėstų kainos? Už sausainius-grybukus prašoma nuo 1,5 iki 5 litų, už meduolius - nuo 3 iki 10 litų, priklauso nuo dydžio.

Pirkėjų netrūko ir mėsos gaminius parduodantiems prekybininkams. Pasiūla gana didelė: nuo kumpių iki įvairiausių rūkytų dešrų.

Penktadienio popietę mugėje leido ne tik studentai ir pensininkai ar miesto svečiai. Vilniečiai turėjo progą paįvairinti kasdienes pietų pertraukas. Nemažai jų tuo ir pasinaudojo.

„Paprastai pietaujame darbe ar einame į kavinę. Šiandien nusprendėme užsukti į mugę. Įsigysim skanėstų desertui ir užkąsim čia gaminamo maisto“, - sakė merginos, sutiktos prie karšto maisto palapinės.


Šiame straipsnyje: Kaziuko mugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių