Pirkėjus išgąsdino „Maximos“ remontas

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Po Rygos tragedijos, kai, sugriuvus "Maximos" prekybos centrui, nukentėjo daugybė žmonių, pirkėjai tapo kur kas atidesni ir jautresni. Kauniečiai ėmė nuogąstauti, kad Savanorių pr. esanti "Hyper Maxima" nėra uždaryta, nors čia vyksta remonto darbai.

Po Rygos tragedijos, kai, sugriuvus "Maximos" prekybos centrui, nukentėjo daugybė žmonių, pirkėjai tapo kur kas atidesni ir jautresni. Kauniečiai ėmė nuogąstauti, kad Savanorių pr. esanti "Hyper Maxima" nėra uždaryta, nors čia vyksta remonto darbai.

Grėsmingos asociacijos

"Atrodo, kad "Maxima" nepasimokė iš Rygos tragedijos. Vidury maisto prekių salės sustatyti stelažai ir remonto darbai ramiausiai vyksta prie lankytojų, – darbais prekybos centre stebėjosi Tadas N. – Nejaugi nereikia stabdyti prekybos centro veiklos, kai jis remontuojamas ar vykdomi kiti statybos darbu?"

Vykstančiais remonto darbai buvo nepatenkinti ir daugiau kauniečių. "Ką padarysi. Nueinu. Greitai pasiimu, ko reikia, ir išeinu", – ką tik apsipirkusi su krepšiu iš prekybos centro ėjo Onutė K. Moteris nesiėmė vertinti, kaip šio verslo vadovai turėjo elgtis – stabdyti veiklą, susiremontuoti ir tik tada vėl kviesti klientus ar remontuoti ir dirbti vienu metu.

Kiti centro pirkėjai pernelyg nesureikšmino prekybos centre vykstančių pokyčių. "Nei čia dulkėmis nukloti prekystaliai, nei trukdo pasiimti reikiamas prekes", – sakė kaunietė Antanina S.

Keičiamas dizainas

"Maximos" komunikacijos vadovė Renata Saulytė tikino, kad sprendimas dėl remonto darbų nestabdyti prekybos centro veiklos priimtas atsižvelgiant į darbuotojų ir klientų lūkesčius.

"Klientai būtų turėję keisti savo apsipirkimo įpročius, o darbuotojams būtų tekę ieškoti naujų darbo vietų. Darbuotojai pageidavo dirbti ten, kur dirbo", – aiškino R.Saulytė.

Pasak komunikacijos vadovės, darbai vyksta tokiu grafiku, kad būtų patogu ir pirkėjams, ir darbuotojams. Ji garantavo, kad prekybos centre nevykdomi tokie statybos darbai, kurie galėtų pakenkti čia būnančių žmonių saugumui.

"Ten keičiamas dizainas. Keisis dalis baldų, dalis šaldymo įrangos, apšvietimas, bus pakeistos kai kurios sutrūkusios grindų plytelės, – pastebėjo R.Saulytė. – Niekas negriaunama, tik norima sutvarkyti, kad ta parduotuvė būtų jaukesnė."

Pažeidimų nerado

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas valstybinis veterinarijos inspektorius Petras Tarvydas nenustebo išgirdęs klausimą apie remonto darbus "Hyper Maximoje". "Buvome gavę skundą ir tikrinome, tačiau tą kartą pažeidimų neradome", – išklojo inspektorius.

P.Tarvydas tvirtino, kad jų tarnybos specialistai dažnai patikrina remontuojamą prekybos centrą. Bent jau kol kas nepasitaikė nei pažeisto, nei sugedusio maisto produktų. "Ten juk darbai vyksta naktimis", – galimais nepatogumais abejojo P.Tarvydas.

Valstybinėje statybos ir planavimo inspekcijoje "Kauno dieną" informavo, kad, toli gražu ne kiekvieną darbą atliekant prekybos centre, būtina stabdyti jo veiklą.

"Kai kuriuos remonto darbus gali prekybos centrai vykdyti nesustabdę veiklos. Tik tam tikriems darbams būtinas leidimas ir darbų projektas", – aiškino inspekcijos Strategijos ir analizės skyriaus vyriausiasis specialistas Ričerdas Indrašius. Jis garantavo, kad jokių skundų dėl vykstančių darbų iki šiol inspekcija negavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liolka

liolka portretas
Senesneje "Maksimoje" buvo daug jaukiau, priesingai nei noreta pasiekti! dabar tu paciu, Europoje nebeperkamu prekiu turi ieskoti kitoje vietoje,gaila, nuo to ju kokybe nepagerejo tik nejauku ir tiek!

krapavickaitei - zurnalistei

krapavickaitei -  zurnalistei portretas
o ka, matet verkiancius, issigandusius pirkejus. Manau, TIKRAI, ne. Tad kam tas absurdas - ISGASDINO. Nieks nieko neisgasdino. Kaip buvo ta Maxima pilna pirkeju, taip ir bus. O kad grazinasi ir tvarkosi, tik pasidziaugt reikia. Kaip puikiai dabar pertvarkyta Maxima palei PC "Savas". Irgi nebuvo uzdaryta. Maziau rasinek NESAMONES.

o man PATINKA...

o man PATINKA... portretas
o man PATINKA tos MAXIMOS. Einu kaip i muzieju pasidairyt, pamatyt, kokiu nauju prekiu yra, save parodyt ir kitus pamatyt. Man tai - pramoga, nes uz iejima NEREIKIA MOKET. Ir gali but kiek nori.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių