Pilies žiede – dar vienas „Kauno akcentas“

  • Teksto dydis:

Jonavos gatvėje esančioje žiedinėje sankryžoje atsirado dar vienas „Kauno akcentas“. Pagaliau įgyvendinta Tado Vosyliaus idėja „Lenktynės“.

Apie ją portalas kauno.diena.lt rašė dar balandžio mėnesį.

Į Pilies žiedą atvežti skulptūros žirgai išsidėstys puslankiu ir žiedo kraštu. Įtvirtinus skulptūras bus pabaigti ir apželdinimo darbai – atsikartojančia žiedo ovalo forma dviem eilėmis pasodinti  daugiamečiai augalai. Jie bus skulptūrų užnugaryje, o likusiuose vietose atsodinta veja.

„Kauno dienos“ skaitytojo Sergej Kozlov nuotr.

Neseniai viešosiose miesto vietose buvo įgyvendintos net kelios „Kauno akcentų“ idėjos. Kauniečiai ir svečiai jau gali keliauti Šv. Jokūbo keliu, kuris pažymėtas kriauklėmis. Taip pat saugiai prirakinti dviračius prie fotoaparato objektyvus primenančių stovų, kurie išdėlioti Rotušės aikštėje ir prieš Kauno arkikatedrą baziliką. Dar vienas akcentas skirtas atminti Abraomą Mapu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
man grazu

Anonimas

Anonimas portretas
na kiek galima tokiom gelezim puosti miesta,na visai nesiderina prie aplinkos ir vietoves,cia tiktu is tu arkliu geriau kokia nuoruoda benzino kolonelei is tokios kurybos...is vis metalas cia ne vietoj,nekopijuokit kazka,o savo smegenim dailinkit miesta,galiu patarti,bet suns balsas gi i dangu neeina,cia vien davatkos...plokscias kurinys ,na ne vietoj,tik prie sienos statyti,kvailiaI!duokit darbo ne pinigu plovejams,o tikriems meninikams,is idejos padarytu graziau ..ir gana greitai...

Lina

Lina portretas
Labai labai grazu!!!!
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių