Pigesnio šildymo kauniečiams teks palaukti

Viltys, kad kauniečiai pradės mažiau mokėti už centralizuotai tiekiamą šilumą, gali pasiteisinti ne anksčiau kaip po trejų metų, o kova dėl biokuro jėgainės statybos prasidės spalį.

276 mln. litų vertės biokuro jėgainės Petrašiūnų elektrinėje statybos konkursą bendrovė „Kauno energija“ paskelbs artimiausiu metu, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Taip pat naujos, kaip skelbiama, 1 mlrd. litų vertės, biokuro elektrinės konkursą dar šią žiemą žada paskelbti ir Kauno termofikacijos elektrinė.

Numatoma spalio pabaigoje paskelbti konkursą, kuriame išaiškinsime, kokia įmonė Petrašiūnų elektrinėje per trejus metus pastatys biokuro jėgainę.

Anot „Kauno energija“ generalinio direktoriaus Rimanto Bako, viena iš pagrindinių konkurso sėkmės sąlygų - kiek naujo tiekėjo kaina bus mažesnė už dabar esančią Kauno termofikacijos elektrinę šilumos tiekimo kainą. Šiuo metu „Kauno energija“ iš Kauno termofikacijos elektrinės šilumą perka po 16,6 centų už kilovatvalandę (be PVM).

Nauja biokuro jėgainė pagamintų apie 20 proc. Kaunui reikalingos šilumos.

Galimybėmis statyti naują biokuro elektrinę Kaune jau domėjosi 8 Lietuvos, Estijos, Latvijos ir skandinaviško kapitalo įmonės. Šiuo metu „Kauno energijoje“ dirbanti specialistų grupė baigia rengti viešo Petrašiūnų elektrinės dalies pastatų nuomos konkurso medžiagą.

„Kai “Kauno energija„ paskelbs konkursą, bus žinomos sąlygos, tuomet ir spręsime, ar dalyvauti jame, ar ne“, - sakė Suomijos kapitalo įmonės „Fortum Heat Lietuva“ generalinis direktorius Vitalijus Žūta.

Kauno termofikacijos elektrinės generalinis direktorius Antanas Pranculis žadėjo šią žiemą paskelbti naujos kogeneracinės elektrinės statybos rangovo konkursą. Teigiama, esą šiuo milijardiniu projektu domisi „Siemens“, „Hitachi“, „General electric“.

Pagal su Rusijos dujų monopolininke „Gazpromu“ 2003 metais pasirašyta Kauno termofikacijos elektrinės pirkimo sutartį, Kaunas iki 2018 metų iš šio gamintojo privalo nupirkti ne mažiau kaip 80 proc. čia už brangias dujas pagaminamos šilumos energijos.

Nuo spalio šilumos kaina Kaune pakilo 1,3-1,4 proc. Nuo metų pradžios „Kauno energija“ vartotojams tiekiamos šilumos kaina padidėjo apie 13-17 proc.


Šiame straipsnyje: Kauno energijašildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

FANTASTIKA

FANTASTIKA portretas
Kaip suprantu naujos Kauno elektrinės kaina- MILIJARDAS.Ir tą sumą reikės surinkti iš Kauno varguolių,iš jų mokesčio už šilumą,nes pinigai turi atsipirkt. Labdaros teikti Gazpromas tikrai nenusiteikęs.Žadama statyti apie 400MW jėgainę,kuri Europoje kainuoja apie 600mlj.lt.Iš kur tokios kainos?Petrašiūnų elektrinę galima modernizuoti už 120 milijonų,taip teigia paskaičiavę išlaidas verslininkai.Žiūrėsime už kiek naujieji statys.ŽINOKITE VISKĄ APMOKA ŠILUMOS VARTOTOJAI.O MES JAU NEPAVEŽAM.

666

666 portretas
ATSIJUNKIT NUO CENTRALINIO SILDYMO . TIK nuo jusu priklauso ar lauksit ar ne kada pradesit taupyti savo pinigus arba juos naudoti savo gerio reikmems ,. Burkites ir sutrypkit tuos nusikaltelius kurie prisieke tarnauti kaunui o tarnauja uabams

Silumos vartotoja

Silumos vartotoja portretas
Gal pirmiausiai pradėkime nuo šilumos skaitiklių sąžiningos patikros? Laba įdomu, ar jie TIKRAI teisingai rodo ???
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių