Petrašiūnų elektrinės dūmai baugina gyventojus

Gyventojai, aktyviai besipriešinantys biokuro jėgainės statybai Petrašiūnų elektrinėje, sunerimo, pamatę iš jos kamino virstančius dūmus.

„Bendruomenės nariai teigė pajutę dvelkiantį nuo elektrinės pusės degėsių kvapą. Kai kurie žmonės baiminasi, kad jau pradėjo biokuro deginimo bandymus“, –  portalui kaunodiena.lt kalbėjo Petrašiūnų bendruomenės centro direktorės pavaduotojas Jonas Baltrušaitis.

Petrašiūnų gyventojai dūmus leidžiančio kamino nuotraukas įkėlė į bendruomenės interneto socialinį tinklalapį.

„Gal tai nepagrįstas nerimas, bet žmonės dabar labai jautriau reaguoja į viską, kas susiję su šia elektrine, nes griežtai nepritaria jos rekonstrukcijai į biokuro jėgainę“, – kalbėjo J.Baltrušaitis.

Elektrinę valdančios įmonės „Kauno energija“ atstovas ryšiams su visuomenę Ūdrys Staselka tvirtino, kad elektrinės katilas užkurtas dėl planinio Kauno termofikacinės elektrinės (KTE) remonto. „Petrašiūnų elektrinė visada buvo rezervinė ir veikia apie mėnesį per metus, kai sustabdoma pagrindinio miesto šilumos tiekėjo KTE veiklą“, – aiškino jis.

Petrašiūnų elektrinės pajėgumų vasarą užtenka pašildyti gyventojams tiekiamą šiltą vandenį, užtikrinti šilumos poreikį kai kurių įmonių technologiniams procesams. „Šiuo metu jėgainės katilas šiuo metu pritaikytas šildyti tik gamtinėmis dujomis ir mazutu. Bet pastarojo kuro nenaudojame, jis yra tik rezervinis, jei sutriktų dujų tiekimas“, – teigė Ū.Staselka.

Bendrovė „Kauno energija“ parengusi projektą paversti Petrašiūnų elektrinę nuolat veikiančia šilumos gamintoja, kuri kurui naudotų medienos atliekas. Jėgainėje būtų sumontuoti 44 megavatų galios šilumos ir 16 megavatų galios elektros įrenginiai.

Tačiau tam priešinasi Petrašiūnų gyventojai. Per viešą biokuro jėgainės poveikio aplinkai pristatymą liepos pradžioje žmonės netikėjo ekspertų teiginiais, kad elektrinė neterš aplinkos. Jie bendrovei įteikė 800 nepritariančių projektui parašų. Taip pat petrašiūniškiai pateikė Kauno savivaldybei siūlymą panaikinti Petrašiūnuose pramoninės teritorijos paskirtį. Šiuo metu Kauno miesto savivaldybės rengiamoje bendrojo plano koncepcijoje šis mikrorajonas laikomas kaip tinkamų pramonės plėtrai.


Šiame straipsnyje: Petrašiūnaielektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

.....

..... portretas
Ar ta visuomenė tikrai begalvė, ar čia savi interesai.

Jonis

Jonis portretas
Jeigu dabar kurenama dujomis,tai iš kur tada dūmai?

666

666 portretas
matai 'kauno energija ' gali deginti malkas ir laikyti gyventojus kvailiais lupdama iš jų pinigus o gyventojai negali kūrentis malkomis ir būti nepriklausomais nes svaivaldybės darbuotojai jiems to neleis ir norės daryti įtaką jų gyvenimui
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių