Perversmo apstulbinti kauniečiai mero poste regi A.Kupčinską

Kauniečiai ketvirtadienio popietę negalėjo patikėti, kad Rimantas Mikaitis nebėra Kauno meras. „Nejuokaukit“, „Ar tikrai?" – klausinėjo ne vienas Laisvės alėjoje pakalbintas praeivis.

Virginijus Mrazauskas, TV operatorius:

Šis pokytis – savaime suprantamas dalykas, kuris patvirtina tarp politikų esančius interesų konfliktus. Aš nesuprantu, kodėl Rimantui Mikaičiui buvo iškelta interpeliacija. Manau, kad Kauną valdys konservatorius Andrius Kupčinskas, jei socialdemokratai nepareikš didesnių ambicijų. Tačiau savivaldybių rinkimuose dabar dalyvaus tikrai mažiau rinkėjų, nes nebepasitikės politikais. Čia ne politika, o verslo reikalai.

 

Dora, pensininkė:

Rimantas Mikaitis – labai patikimas, ramus ir geras žmogus. Net keista, kad su juo taip negražiai pasielgė. Jis turėjo dar padirbėti, nes per tiek laiko, kiek jam buvo skirta, nieko reikšmingo negalėjo nuveikti. Šio žmogaus man labai gaila, o žinia apie jo atleidimą yra labai netikėta.

 

 

 

 

Rūta Bulotienė, veterinarijos gydytoja:

Aš net nežinojau! Jaučiau Rimantui Mikaičiui simpatiją, mat tikėjau, jog jis gali padaryti daug naudingų darbų Kauno miestui. Tačiau per tokį trumpą laiką jam nepavyko parodyti lyderio savybių ir nuversti kalnų. Realiausias kandidatas į mero postą – Andrius Kupčinskas. Jis jaučia dideles nuoskaudas dėl to „vienos nakties perversmo“, kai meru tapo R. Mikaitis. Politika nėra švarus dalykas, tad intrigos ir postų nepasidalijimas nulėmė, kad R.Mikaičiui teko atsisveikinti su šiomis pareigomis.

Raimonda Čiulčinskienė, registratorė:

Galėjo R. Mikaitis ir ilgiau likti poste – jis būtų tikrai sukėlęs perversmą Kaune ir sukėlęs permainų bangą. Iš šio politiko tikėjausi naujo požiūrio į mūsų miestą ir naujų, įdomių idėjų, tačiau pasireikšti jam nebuvo duota daug laiko. Man juokinga, kai visi tik ir kalba apie interesų grupes valdžioje, nesuprantu šito termino. Čia juk kaltinimas? Juk kiekvienas iš politikų turi savo nuomonę ir ją gina – tai tada visi juk yra suinteresuoti tam tikrais reikalais? Jei nebėra R. Mikaičio, tuomet geriausias variantas, kad Kauną vėl valdytų A.Kupčinskas. Apie kitų politikų veiklą nesu daug girdėjusi.

Vytautas, radijo inžinierius:

Pastaruoju metu nesidomiu politika, tačiau A. Kupčinskas jau matuojasi naują kostiumą. Jis ir turėtų būti nauju meru, nes nieko gero valdžioje daugiau nėra. Jei mes dirbtumėme savivaldybėje, tai tada galbūt geriau suvoktumėme, kodėl jame yra priimami tam tikri sprendimai ir kodėl vyksta vieni ar kiti pokyčiai. Manau, kad vykdoma tokia politika: senbūviai per kelis mėnesius naujam merui leidžia užsidirbti, o tuomet jį pašalina iš posto ir sugrįžta sena gvardija. Po R. Mikaičio nuvertimo tapo aišku, kad kiekvienas politikas atstovauja tam tikriems interesams.

Renatas Raudėliūnas, vadybininkas:

Jūs juokaujate? Negaliu patikėti. R.Mikaitis buvo per minkšto charakterio ir jį „suvalgė“ politikos senbūviai. Jis – teisingas žmogus, bet neturėjo kietos odos. Labai keista, kad tiek trumpai jis buvo valdžioje. Ar jis išbuvo tris mėnesius? Meras turi būti lyderis, o R. Mikaitis buvo geros reputacijos, tačiau per silpno charakterio. Socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas man visai patinka – jis galėtų būti meru. Norėčiau, kad Kauną valdytų morališkai stipri, dvasinga asmenybė, kuri būtų susijusi su verslu. Tokie žmonės gerai mato ir įvertina realią situaciją.

Prisistatyti nepanorėjęs kaunietis:

Kai sužinojau sprendimą, labai daug keikiausi. Man visai neįdomu, kai politikai pjaunasi tarpusavyje ir neturiu daugiau ką čia komentuoti.

 

 

 

 

 

 

 

Vytautas Steponavičius, studentas:

Aš tik vieną mėnesį studijuoju Kaune, tai net nežinau, kas yra šio miesto meras. Todėl šios politikos peripetijos manęs visai nedomina. Net nedalyvavau rinkimuose, kurių metu buvo renkamas meras ir miesto valdžia.

 

 

 

 

Lukas, moksleivis:

Dažnai su tėčiu diskutuoju apie politiką, todėl R. Mikaičio atleidimas iš pareigų manęs visai nestebina, mat daugelis politikų sprendimų yra nelogiški. Tėtis ne kartą man guodėsi, kad politikai tik siekia sau naudos ir mažai rūpinasi miestu. Manau, kad R. Mikaitis galėjo ir baigti savo kadenciją, tačiau reikėjo, kad daugiau žmonių jį palaikytų. Jis yra drąsus ir galėjo toliau vadovauti visam paradui. A.Kupčinskas, kai buvo meras, taip pat gerai tvarkėsi su miesto reikalais – jam viskas pavykdavo ir savo darbais atnešė naudos Kaunui.


Šiame straipsnyje: MikaitisKupčinskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

politologas

politologas portretas
Cha cha dar vienas uzsakytas straipsnis is viciunu kasos

m

m portretas
Cia kas tokie? Koncervatoriu partijos atstovai? As pries kupcinska. Ka jis budamas meru padare gera Kaunui ir miestieciams.

jo

jo portretas
matyt ir vel teks kesti ta kreivasnuki
VISI KOMENTARAI 138

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių