Permainos savivaldybėje: posto neteko ir skandalinga valdininkė

Vasarai baigiantis Kauno miesto savivaldybėje – permainos. Buvęs administracijos vadovas rūpinsis viešaisiais pirkimais, o ne vienoje skandalingoje istorijoje išgarsėjusi tarnautoja palieka postą.

Vasarai baigiantis Kauno miesto savivaldybėje – permainos. Buvęs administracijos vadovas rūpinsis viešaisiais pirkimais, o ne vienoje skandalingoje istorijoje išgarsėjusi tarnautoja palieka postą.

Grįžo po keturių mėnesių

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas patvirtino, kad nuo šios savaitės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjo pareigas pradėjo eiti Dainius Ratkelis, o kartu su vasara savivaldybėje baigsis kontrolieriaus pavaduotojos Virginijos Žuromskaitės karjera.

D.Ratkelis praėjusią kadenciją vadovavo visai savivaldybės administracijai. Direktoriaus postas yra politinio pasitikėjimo, tad natūralu, jog, po rinkimų pasikeitus miesto valdžiai, D.Ratkelis turėjo užleisti kėdę, o kitos galimybės laukė valstybės tarnybos rezerve, kaip numato įstatymas.

Kalbos, kad D.Ratkelis rūpinsis viešaisiais pirkimais, pasklido dar birželio pabaigoje, kai iš skyriaus vedėjo pareigų pasitraukė Raimondas Mačikėnas. "Kauno dienos" žiniomis, jam buvo pasiūlyta palikti savivaldybę, tačiau R.Mačikėnas persėdo ant Energetikos skyriaus vedėjo kėdės.

Kaip pats D.Ratkelis sako, grįžimas į savivaldybę užtruko, nes nusitęsė įvairios teisės aktuose numatytos procedūros, trukdė ir įpareigojimas laikytis tam tikrų terminų. "Geras metas – vasara. Žiemą gal ir būtų prailgę", – šyptelėjo keturis mėnesius atostogavęs naujasis Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas.

Naujos pareigos jo visai negąsdina. "Darbas žinomas, užduotis vadovybė formuluoja – pirkti ekonomiškai. Vykdysime funkcijas", – žadėjo D.Ratkelis.

Savivaldybėje įsibėgėja reorganizacija, tačiau, pasak D.Ratkelio, jo vadovaujamame skyriuje esminių pokyčių neturėtų būti. "Kolektyvas – jaunas ir energingas. Manau, kad dirbsime kartu. Kardinalių pokyčių neplanuoju, nebent ateityje kas nors išlįstų", – svarstė vedėjas.

Išeis su kompensacija

"Kauno diena" rašė, kad savivaldybė pateko į keblią situaciją, nes Kontrolieriaus ir audito tarnybai, kurioje dirba V.Žuromskaitė, miesto taryba pavedė atlikti patikrinimą dėl namų K.Veverskio g. statybos. V.Žuromskaitė būtų tikrinusi darbus, prie kurių atlikimo pati prisidėjo. Miesto vadovai neslėpė, kad V.Žuromskaitei ši užduotis nebus patikėta.

"Pretenzijos V.Žuromskaitei buvo išsakytos anksčiau. Dabar pasirašėme sutartį, kad ji paliks pareigas šalių sutarimu", – į detales nesileido G.Petrauskas.

"Kauno dienos" žiniomis, jai bus išmokėta dviejų mėnesių atlyginimo dydžio kompensacija. Kontrolieriaus pavaduotoja konservatorių užnugarį turinti V.Žuromskaitė tapo 2014-ųjų sausį. Anksčiau ji yra vadovavusi savivaldybės Turto departamentui.

Nori atleisti greičiau

Savivaldybės administracijos direktorius prasitarė, kad sutartys palikti pareigas šalių sutarimu pasirašomos kasdien.

"Jeigu atleidi iš darbo be šalių sutarimo, tai po dvejų metų gali baigtis teismo sprendimu grąžinti žmogų į darbą ir dar kokia 30 tūkst. eurų kompensacija. Vienas netaiklus atleidimas, ir kiti 50 atleidimų gali žymiai pabrangti", – pastebėjo G.Petrauskas. Jis pripažino, kad rasti kompromisus su darbuotojais pavyksta, tačiau tai vyksta ne taip greitai.

"Norėtųsi, kad procesas vyktų greičiau, bet rugpjūtis – ne pats tinkamiausias tam metas. Dar daug kas atostogauja. Ilgai atidėlioti jau nenorime, nes riboja biudžetas – negalime pereikvoti numatytų lėšų, todėl rugsėjį bus daugiau atleidimų", – sakė vadovas.

Balandį dirbti pradėjusi miesto valdžia yra nusprendusi 20 proc. sumažinti savivaldybės administracijos darbuotojų. Pertvarka turi būti baigta iki Naujųjų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RABAČIUS

RABAČIUS portretas
direktoriaus pavaduotojas. Nėra net ko ir pridurti

Pritariu

Pritariu portretas
Pranas MOTre, 2015-08-19 16:03 19 6 Naivuoliai...juk šita dabar valdančioji koalicija jau valdė Kauną prieš 4 metus, 2011 m. nuo balandžio iki spalio 20. Pusmetį valdė garsusis voniu dizaineris Povilas Mačiulis buvo vicemeras, pasitvarkė kam ko reikėjo ir išsibėgiojo. Dabar jie turi problemų-yra daug ,,prisimenančių" tuometinius dabartinių valdančiųjų darbelis, tad tenka laviruoti..paskyrė administracijos direktoriaus pavaduotoju AUKSINIO TUALETO pusmilijoninės aferos pagrindinį kuratorių...it t.t Pridarius į miltus katei nelengva ....

arvydas

arvydas portretas
Kažkoks nesveikas ažiotažas - tikrins ar netikrins Žuromskaitė Veverskio namų statybos reikalus - lyg tik ji viena ten dirbtų, kai kontrolės tarnyba Kaune - didžiausia Lietuvoj .....
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių