Prie magistralinio kelio – permainos

Prasidėjo naujojo išvažiavimo kelio į šiaurinį Kauno aplinkkelį tiesimo darbai. Įrengus šią atkarpą, tikimasi net keliose vietose sumažinti automobilių spūstis.

Darbai įpusėjo

Ašigalio gatvėje, netoli Troleibusų parko, vyksta intensyvūs statybos darbai. Sunkioji technika ruošia naująjį išvažiavimą į magistralinį A1 kelią. Apie tai, kad reikia dar vienos vietos, kur būtų galima įvažiuoti į autostradą, pradėta kalbėti prieš daug metų, tačiau darbai pajudėjo tik dabar. Iš pradžių svarstyta įrengti viaduką, kuris leistų vairuotojams tiek Vilniaus, tiek Klaipėdos kryptimi laisvai įvažiuoti į autostradą, tačiau dabar rengiamas paprastesnis variantas.

Ašigalio gatvėje bus įrengtas išvažiavimo kelias, leidžiantis vairuotojams į miestą patekti atvykus nuo Klaipėdos pusės, ir išvažiavimo kelias Vilniaus kryptimi. Kol kas įrengti daugiau išvažiavimo kelių vykstant iš Vilniaus arba į Klaipėdą neplanuojama.

"Darbai prasidėjo praėjusių metų pabaigoje. Jau paklotos požeminės komunikacijos, kontaktinio tinklo atramų pamatai, šiuo metu įrengiami gatvės pagrindai", – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Turi spėti iki rudens

Miesto atstovai tikisi, kad naująjį įvažiavimo į autostradą kelią kelininkai įrengs per birželio mėnesį, o vairuotojai galės juo naudotis iki vasaros pabaigos. Norima spėti iki mokslo metų pradžios, kai į Kauną sugrįžta moksleiviai ir studentai, kurie smarkiai padidina automobilių srautus. Pačiame A1 kelyje pasidarbuoti turės Lietuvos automobilių kelių direkcijos  (LAKD) atstovai.

"Darbus, kurie priklauso nuo mūsų, planuojame užbaigti birželį. Išvažiavimas į A1 kelią bus įmanomas ir visas mazgas pradės funkcionuoti tik tuomet, kai LAKD įrengs nuovažas. Iš šios įstaigos esame gavę pažadą, kad darbai bus įgyvendinti iki rugsėjo", – sakė A.Pakalniškis.

Šis projektas finansuojamas Kauno miesto savivaldybės ir LAKD lėšomis.

Sumažės spūsčių

Eismo saugumo specialistai teigė, kad įrengus išvažiavimo į autostradą kelią iš Ašigalio gatvės, kitose su A1 keliu susikertančiose vietose turėtų sumažėti automobilių spūsčių. Naujas įvažiavimo į miestą kelias taip pat leis labiau paskirstyti transporto srautus.

"Įrengus šį įvažiavimo kelią, sumažės eismo srautai Jonavos gatvės atkarpoje tarp Šiaurės prospekto ir A1 kelio, taip pat Šiaurės prospekto atkarpoje nuo Jonavos gatvės iki S.Žukausko gatvės žiedinės sankryžos bei Savanorių prospekte nuo A1 kelio link Šiaurės prospekto", – "Kauno dienai" aiškino Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
tegu plauna bus švaresni,

Zenonas

Zenonas  portretas
Reikia, kad STT susidomėtų šiuo projektu. Galimas pinigų plovimas... Misija įmanoma...

...

... portretas
Che: ". Iš pradžių svarstyta įrengti viaduką, kuris leistų vairuotojams tiek Vilniaus, tiek Klaipėdos kryptimi laisvai įvažiuoti į autostradą, tačiau dabar rengiamas paprastesnis variantas" - ir dabar bus VISAI sujauktas eismas ta magistrale. Nes nesant kairio posūkio sankryžoje tie posūkiai bus atliekami pačioje autostradoje, ir tai sąlygos milžiniškus kamščius joje. Taip kad: ARBA darot normalią dviaukštę sankryžą, ARBA - tai TIK pinigų plovimas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių