Pavojingi medžiai neatlaiko vėjo

Žaliakalnio gyventojai su nerimu laukia naujos vėtros. Jie ne kartą savivaldybės atstovų prašė nupjauti pasvirusius medžius. Valdininkai atkirsdavo, kad šie esą nekelia pavojaus. Prieš keletą dienų vienas jų nuvirto ant automobilio. Kaltų nėra?

Negauna leidimo

Aušros tako 9-ojo namo gyventojai keletą metų bando iš Kauno miesto savivaldybės gauti leidimą nupjauti šalia namo ant šlaito augančius medžius. Juos išduoda Aplinkos apsaugos skyriaus specialistai, vėliau medžių pjovimo darbais rūpinasi Miesto tvarkymo skyrius.

Žaliakalnio gyventojai tikina, kad į Aplinkos apsaugos skyrių kreiptasi ne vieną kartą. Kaip įrodymas visada pridedamos nuotraukos, kuriose matyti, kaip medžiai užgula namo stogą, gadina jo konstrukcijas. Ne pirmą kartą medis užvirsta ir ant kieme stovinčių automobilių.  Tačiau ir tokie argumentai neįtikina savivaldybės atstovų. Susirašinėjimas su jais jau tęsiasi kelerius metus.

"Savivaldybės aplinkosaugininkas buvo užtikrinęs, kad tie medžiai esą pragyvens mus visus ir niekam jokios grėsmės nekelia. Porą kartų dar bandėme su juo diskutuoti, tačiau jis laikosi savo nuomonės. Kai sakiau, kad jau tris kartus buvo ant automobilių užvirtę, patarė juos statyti gatvėje", – piktinosi čia gyvenantis Ovidijus Andriūnas.

Vyras pasakojo, kad kelis medžius darbininkai vis dėlto nupjovė, bet jie augo toliau nuo gyvenamojo namo. Blogiausia, kad paliko tuos, kurie kelia didžiausią pavojų. Dabar ties namu auga trys medžiai, kurie, papūtus stipresniam vėjui, vėl gali virsti. "Kiekvienais metais nulūžta po medį, tai mums dar trejus metus laukti?" – retoriškai klausė gyventojas.

Nuvertė vėtra

Gyventojų pranašystės išsipildė praėjusį savaitgalį. Kaune, siaučiant stipriam vėjui, vienas ant šlaito augusių medžių nuvirto ant Aušros tako gyventojo automobilio.

"Anksčiau nuvirtęs medis vieną automobilį visiškai suniokojo. Dabar – aplankstė. Tikimės, kad draudimas kompensuos žalą. Seniau medžiai ir kaimynų namą bei šiltnamius buvo nugriovę. Žinote, smagu, kai palei langus žaliuoja, bet jei kiekvieną kartą per vėtrą į stogą daužosi šakos, tai visas smagumas išgaruoja", – patikino O.Andriūnas.

Gyventojai neskuba remontuoti ir stogo, nes medžių šakos vis tiek jį per vėją išdrasko. Be to, name neseniai buvo sutvarkyti lietvamzdžiai, tačiau juos vis užkemša lapai, tad vanduo bėga per viršų – šlampa sienos, gali atsirasti pelėsis.

Sėja baimę

Aušros tako gyventojai bijo kiekvieno stipresnio vėjo. Juos gąsdina ir tai, kad šakos gali nuplėšti namo stogą arba vėl apgadinti automobilius. Čia gyvenantis Vytautas Kaškonas teigė bijantis ir dėl savo gyvybės.

"Situacija tokia, kad iš tiesų bijome, kad nenugriūtų, nenulūžtų. Ir aplinkiniai kaimynai iš nuosavų namų pasakoja, kad po vėtrų medžiai duris užtveria, žmonės išeiti negali. Dabar likę tie trys pasvirę medžiai, kurie gali ant mano priestato užkristi", – skaičiavo V.Kaškonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

regina

regina portretas
Straipsnyje rasoma tikra teisybe,gauti leidima neimanoma,net ir akivaizdziai matyti,kad medis per didesne audra gali pridaryti zalos.Mano atveju dave telefono numeri ir susitarus bus viskas sutvarkyta

regina

regina portretas
Straipsnyje rasoma tikra teisybe,gauti leidima neimanoma,net ir akivaizdziai matyti,kad medis per didesne audra gali pridaryti zalos.Mano atveju dave telefono numeri ir susitarus bus viskas sutvarkyta

Kažkono mama

 Kažkono  mama portretas
Neramu ant širdies staiga pasidarė, net atsibudau- tai kad nuotraukoje ne tik medžiai nuvyte - bet ir Prisikelimo bažnyčia 45% palinko! Sunelį mielas, spruk iš ten ir nereikes bijot dėl savo gyvybės! *Kažkieno mama
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių