Pavasarinės talkos: šiukšlių mažėja, savanorių tvarkytojų – daugėja?

Visuomenininkai tikisi, kad įvairius Lietuvos gamtos kampelius vaduoti nuo šiukšlių šeštadienį susirinks apie 200 tūkst. žmonių.

Akcijos "Darom 2014" rengėjai skelbia Kauno rajone numatę švarintis daugybėje vietų. Tvarkymosi taškai Kaune šiandien dar nebuvo nenurodyti, tačiau žadėta, kad tokių bus trys.

Pavyko išsiaiškinti tik vieną – tai Kauno tvirtovės VII fortas. O visur kitur Kaune jau švaru?

Masines talkas inicijuojančios organizacijos "Mes darom" direktorė Roberta Ažukaitė aiškino, kad didieji miestai jau spėjo susitvarkyti, švarintasi visą mėnesį. "Vienur labiau stengtasi tvarkytis, kitur laukta "Darom" akcijos", – pastebėjo R.Ažukaitė ir pridūrė: šiukšlių Lietuvoje mažėja, o į švarinimosi akcijas renkasi vis daugiau žmonių.

Prie to, žinoma, prisideda jau septinti metai rengiama visuotinė akcija "Darom", vis didesnis dėmesys atliekų tvarkymui skiriamas ir įmonėse, ir namuose. Buitinių atliekų mažėja ir dėl atliekų rūšiavimo konteinerių bei vis labiau populiarėjančio kompostavimo.

Kur ir kada?

Visus "Darom" taškus galima rasti mesdarom.lt

Tvarkymo vietose renkamasi balandžio 26 d. nuo 10.30 val.

Pirštinėmis šiukšlėms rinkti žmonės raginami pasirūpinti patys, tačiau visas kitas priemones parūpins organizatoriai. Registruotis nereikia.

Primenama, kad, tvarkant teritorijas, neįtrauktas į "Darom" vietas, reikia patiems išvežti surinktas šukšles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių