Paskubėkite: šio grožio greitai nebeliks

Žinote, kur anksčiau slėpdavosi laimė? Geltonuose tulpių žieduose – tai byloja senos legendos. Tokios žiedų spalvos tulpes dovanojame tik laimingiems žmonėms, kartu taip galime išreikšti savo nelaimingą meilę asmeniui, kuriam skirta ši dovanojama gėlė. Na, o raudonos tulpės simbolizuoja jūsų aistringą meilę. Dabar pasaulyje tiek tulpių žiedų spalvų, kad beviltiška apžvelgti jų simbolines reikšmes.

Štai šiomis dienomis Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Botanikos sode jau baigia žydėti ankstyvosios, Kaufmano grupės tulpių veislės ir hibridai. Pradeda skleistis nuostabių Fosterio ir Greigo grupės tulpių žiedai. Tad verta paskubėti norint jas pamatyti. Juolab kad šių tulpių jauni lapai yra ypač gražūs: dryžuoti, įvairių atspalvių.

Anot VDU gėlininkystės specialistės Ritos Maršelienės, pagal gėlių horoskopą tulpės globoja gimusius birželio 21 – liepos 1-ąją, t.y. patrauklios išvaizdos, žavios natūros, judrius asmenis, linkusius į meilės nuotykius.

Po tulpės ženklu gimę vyrai turi ryškių donžuano bruožų, o moterys – energingos, gerai apie save galvojančios. Tiek šios gėlės ženklo vyrai, tiek moterys pražysta jaunystėje, o vyresnio amžiaus turi daug dėmesio skirti savo išorei. Dėmesio rudenį reikalauja ir tulpės, nes jų svogūnėliai sodinami rugsėjo antroje pusėje giliau į lengvą dirvą, sekliau – į sunkią.

Prasidėjus šalnoms, tulpes reikia mulčiuoti durpėmis ar šiaudais, kompostu, kurie pavasarį nuimami, nes būtent tada jau pradedama rūpintis tulpėmis – laistyti, ravėti, purenti, tręšti. Ypač svarbu laistyti, kai tulpės krauna žiedus, žydi ir vysta. Siekiant užauginti gerus svogūnus, reikia nutraukti pražydusių tulpių galvutes.

Jei norime pamerkti skintų iš savo darželio, skindami jas, prie stiebo būtinai palikime ne mažiau kaip vieną lapą. Svarbu ir tai, kad būtų pašalintos nužydėjusių tulpių sėklų dėžutės, nes jos alina svogūnėlius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viliuke

viliuke portretas
Dievinu tulpes! Nors visos geles grazios,bet tulpes ypatingos ir man pacios graziausios1

Viliuke

Viliuke portretas
"Siekiant uzauginti gerus svogunus,reikia nutraukti prazydusiu tulpiu galvutes"? As jas sodinu ne del svogunu uzauginimo,o kad pasigrozeti ju nuostabiais ziedais! Tegul skina tik prazydusiads tie,kas augina svogunelius pardavimui. Visiskai nereikalingas patarimas sodininkui,kuris nori grozio,o ne naudos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių