Pasityčiojimas: per Mišias bažnyčioje burzgia atrakcionai

Karaliaus Mindaugo prospekte, prie Šv. Kryžiaus (Karmelitų) bažnyčios, įsikūrę atrakcionai piktina tikinčiuosius. Jiems kelią maldos namus pastojusios triukšmingos sūpynės trukdo susikaupti ir per šv. Mišias.

Anksčiau atrakcionų parkai Kaune laikinai įsikurdavo Savanorių prospekte, netoli Kalniečių parko, Jonavos gatvės automobilių aikštelėje. Įvairios sūpynės buvo įrengtos ir ties Kauno pilimi. Šį kartą verslininkai pasirinko vietą pačiame centre, prie Karmelitų bažnyčios.

Tikintieji piktinasi, kad vieta atrakcionams yra visiškai netinkama. Dabar bažnyčia visiškai paskendo tarp komercinių objektų. Iš vienos pusės jau seniai bokštus užstoja prekybos centras, iš kitos įsitaisė spalvotos sūpynės ir traukinukai. Kauniečiai įsitikinę, kad net varpai, kviečiantys į šv. Mišias, nebeskamba taip didingai, pirmiau reikia prasibrauti pro muzikinius atrakcionus. Karmelitų bažnyčios klebonas Renaldas Šumbrauskis tokia kaimynyste nesidžiaugia.

"Tai tikrai nėra pati tinkamiausia vieta. Buvo autobusai, dabar – atrakcionai, buvo ir krepšinis. Kas dar atvažiuos, ko dar laukti? Juokinga taip, kad net graudu. Mes nevaldome situacijos, kas čia atsikraustys ir kas per naktį atsiras toje aikštėje. Esame tokioje nežinomybėje", – stebėjosi klebonas.

Buvo autobusai, dabar – atrakcionai, buvo ir krepšinis. Kas dar atvažiuos, ko dar laukti?

R.Šumbrauskis pasakojo, kad niekas jų neinformavo, jog  kaimynystėje laikinai įsikurs atrakcionai. Tiesa, kai visi įrenginiai buvo pastatyti, atrakcionų valdytojai užėjo į parapiją pasitarti dėl darbo laiko. Klebonas tikino, kad per Mišias atrakcionuose šiek tiek pritildoma muzika, tačiau bendras įrenginių triukšmas vis tiek išlieka. Todėl jis nesupranta, kaip savivaldybė galėjo leisti atrakcionams įsikurti būtent tokioje vietoje.

Kauno miesto savivaldybės atstovai tikino, kad atrakcionams prie Karmelitų bažnyčios leista veikti nuo balandžio 21 iki birželio 4 d. Jų nuomone, vieta tinkama ir galima įvairioms sritims susibendrauti.

"Prie bažnyčios įsikūręs didžiulis prekybos centras, greta –  intensyviu eismu pasižymintis Karaliaus Mindaugo prospektas, todėl su triukšmingesne aplinka maldos namai susiduria kasdien. Atrakcionų valdytojų paprašyta sumažinti garso lygį. Tikiu, kad nesunkiai rasime kompromisą, kuris tenkintų tiek verslo, tiek bažnyčios interesus", – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jekaterinos II-sios gerbėjams

Jekaterinos II-sios gerbėjams portretas
Rusijos imperatorė Jekaterina II, susirašinėjusi su garsiausiais Apšvietos veikėjais, kartą paklausė Voltero, kaip priversti paklusti ką tik aneksuotos Abiejų Tautų Respublikos (Žečpospolitos) piliečius. Garsaus laisvamanio atsakymas buvo toks: „NUKATALIKINTI, DEMORALIZUOTI, ir TAUTOS NEBELIKS“. Šis patarimas daugiau taikytinas nuolankiesiems lietuviams, nes lenkai nepasiduoda. Keista, kad dažnai mūsų žiniasklaidoje pasireiškiant psichozei RUSAI PUOLA!, šitaip uoliai stengiamasi įgyvendinti amoralios ir klastingos Rusijos imperatorės Jekaterinos II-sios svajones: juk patys (ačiū Dievui, dar ne visi) lakame šnapsą, organizuojame roko koncertus protestuodami prieš alkoholio vartojimo apribojimus, niekiname tikėjimą, dienraščiai prifarširuoti paleistuvysčių reklamų, tyčiojamės iš dorų, dar moraliai nežlugusių žmonių... Ko mes siekiame? Nors vaidindami patriotus girtais balsais kriokiame, kad mylime Lietuvą, tačiau uoliai savo pačių rankomės kasame jai kapą.

Arturas

Arturas portretas
Davatkom karusieles uzkliuvo .nusipirkit ausu kamštukus ir susikausit.

matau

matau portretas
Matyt alkoholis taip paveikė žmonių smegenis, kad rašo komentarus, lyg smegenų apskritai neturėtų. Kalba eina ne apie kunigus, o apie visus tikinčiuosius. Yra vietų, kuriose reikia susikaupti, susitelkti ir viena iš jų-bažnyčia. Ateina žmonės artimųjų gedėdami, priimti sakramentų ir t.t. Turi būti elementari pagarba žmonių jausmams. Bažnyčia neatsirado po to, kai atsirado atrakcionai, įvyko atvirkščiai. Niekas jūsų nevaro varu į bažnyčią, jei netikite, tai jūsų valia, bet išmokime gerbti ir įsiklausyti vieni į kitus.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių