Parodoje „Ką pasėsi…“ išsirikiavo prekeiviai ir technika

Nuo ketvirtadienio į Akademiją (Kauno r.) pradėjo plūsti ūkininkai ir žemės ūkiu besidomintys žmonės. Rekordinėje parodoje išrikiuota galinga technika.

Garbūs svečiai

Ketvirtadienį Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) prieigose duris atvėrė jau 22-oji tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi… 2017“. Parodos atidarymo šventė patraukė ir šalies vadovų dėmesį.

„Tam, kad užlipčiau ant šios scenos, turėjau būti vienu iš tų 200 smulkiųjų verslininkų, vienu iš tų dėstytojų ar tas, kuris vedė seminarus. Ši paroda skirta ne tik gerų darbų pavasario pradžiai, ji parodo, kad jau galima sodinti, o čia esantys žmonės nori daryti tuos gerus darbus“, – sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Ūkininkai gyvena ne tik gamtos, bet ir mokslo, naujų technologijų ritmu. Parodos dydis liudija, kad čia yra užsimezgusi partnerystė tarp mokslo ir verslo sričių, todėl norėtųsi toliau kurti gerą pridėtinę vertę“, – sveikinimo žodį tarė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Organizatoriai tikino, kad šiemet paroda gali didžiuotis kaip niekada didele ūkio technikos ekspozicija, kuriai skiriamas plotas padidėjo trečdaliu – iki 41 tūkst. kv. m. Lankytojus pasitinka kombainai, traktoriai, įvairūs ūkio pagalbininkai, tad reikia skirti ir nemažai laiko, norit apžiūrėti viską, kas šiemet yra siūloma.

Kiekvienais metais dalyvaujame, vis ko nors randame.

Didelis pasirinkimas

Šiais metais parodoje dalyvauja daugiau kaip 300 įmonių ir organizacijų bei apie 200 smulkiųjų augintojų, gamintojų ir amatininkų. Renginyje net 23 įmonės iš Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Švedijos, Ukrainos ir Vokietijos pristato lietuviams savo produkciją.

Tarp gausybės išrikiuotos technikos besisukiojantys lankytojai pasakojo, kad ieško pačių įvairiausių dalykų. Vieni atėjo tiesiog pažiūrėti, kiti ruošėsi atverti pinigines ir įsigyti brangių ir galingų ūkio agregatų.

„Ketiname įsigyti traktorių, tačiau dar neapsisprendėme, kokio reikia. Kiekvienais metais dalyvaujame, vis ko nors randame“, – kalbėjo su vyru į parodą atėjusi Rasa.

„Ieškau technikos naujovių, reikalinga tokia paroda, viskas vienoje vietoje“, –sakė Gražvydas.

Ne tik ūkininkams

Akademijos miestelyje lankytojai ieško ne tik sunkiosios technikos, bet taip pat ir paprastesnių, smulkiam ūkininkavimui skirtų daiktų. Čia galima sutikti įvairių įmonių, siūlančių įrankių, kurie praverčia ir namuose ar sode. Taip pat galima rasti sėklų bei joms reikiamų trąšų. Šioje srityje prekybininkai taip pat turi naujovių.

„Prekiaujame ekologiškomis saulėgrąžų lukštų trąšomis. Tai bechlorės, benitratės ir saugančios dirvą trąšos bei labai gausios įvairių mikroelementų. Ūkininkai jas gali gauti jau 15 metų, tačiau šiemet produkciją tiekiame ir paprastiems vartotojams, gerokai mažesnėse pakuotėse. Atvežėme ir jau ant šių trąšų užaugintų produktų, kad žmonės galėtų pamatyti rezultatus. Lankytojai tikrai domisi šia preke“, – sakė vienos bendrovės vadovas Modestas.

Parodoje vietą atrado ir universitetai, dėstytojai vilioja studentus.

„Daugiausiai domisi pirmosios ir antrosios studijų pakopos programomis. Būsimiems studentams ypač įdomi agronomijos programa, – sakė ASU prodekanė Aida Adamavičienė. – Tačiau yra dėstytojų, kurie konsultuoja ir apie tai, kaip naikinti kenkėjus namuose, kaip geriausiai auginti daržoves“.

Paroda „Ką pasėsi… 2017“ vyks kovo 30 – balandžio 1 dienomis A. Stulginskio universiteto prieigose. Kasmet parodoje apsilanko apie 100 tūkst. lankytojų, tad ir šiais metais tikimasi sulaukti panašaus susidomėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atene

Atene portretas
Labai prastai suorganizuota transporto srautai privaziavimai. Vienas policininkas pareiske, kad cia paroda tik VIPiniams o jus vaziuokit is cia, nes jums paprastiems lankytojams nera vietos.

hm

hm portretas
Kažin ar yra augalų protingomis, realiomis kainomis? Gal kas jau buvote?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių