Parodoje „Esu mama!“ – dėmesys nepasiturinčioms šeimoms

  • Teksto dydis:

Jau šį sekmadienį visi būsimi ir esami tėveliai kviečiami apsilankyti „Mamų sostinėje“ Kaune, „Žalgirio“ arenoje, kur pirmą kartą vyks paroda „Esu mama!“. Renginys ne tik suvienys Lietuvos šeimas, padės atsakyti į visus mamytėms bei tėčiams rūpimus klausimus, bet ir pakvies pasidalyti gerumu su kitais.

Pirmoji „Esu mama!“ paroda lankytojus paskatins prisidėti prie gražios socialinės akcijos - padėti nepasiturinčioms Lietuvos šeimoms. „Bendradarbiaudami su „Ištiesk pagalbos ranką“ organizacija sieksime atkreipti lankytojų dėmesį į skurstančias Lietuvos šeimas. Kiekvienas namie turime daugybę nebenaudojamų daiktų, vis dar tinkamų vilkėti, tačiau nebenešiojamų drabužių, atsibodusių žaislų. Visa tai, kas mums nebereikalinga ar nebeteikia džiaugsmo, gali padaryti laimingais kitus, tad nuoširdžiai kviečiame lankytojus pasidalinti gerumu ir prisidėti prie šios gražios socialinės iniciatyvos. Tikiu, kad visi kartu mes galime nuveikti išties daug ir šitaip pradžiuginti vargingai gyvenančias Lietuvos šeimas!“, - mintimis dalijosi renginio organizatorė, dizainerė ir bendrovės „Inži Group“ vadovė Ingrida Rutkauskaitė-Naujokė.

Renginio organizatorė taip pat sieks atkreipti lankytojų dėmesį į opią problemą -neigiamą visuomenės požiūrį į maitinančias mamas. „Neseniai etiketo specialistas Arminas Lydeka viešai pareiškė, kad žindymas - neetiškas elgesys ir yra tolygus tuštinimuisi, tad tai daryti reikėtų aplinkiniams nepastebimoje vietoje. Šis jo pasisakymas atskleidė, kad šitaip manančių žmonių mūsų aplinkoje netrūksta. Tačiau, ką turi daryti mamytė, kurios vaikutis nori valgyti, o šalia nėra specialiai tam paruoštos erdvės? Slėptis? Tikrai ne! Mes turime edukuoti visuomenę apie tai, parodyti, kad čia nėra nieko gėdingo. Dėl šios priežasties maitinančioms mamytėms paruošime specialią erdvę, kurioje bus įrengtas vystymo stalas ir sėdmaišiai žindymui, kad kiekviena mamytė galėtų patogiai pamaitinti savo mažylį“.

Kauno miesto meras ir parodos „Esu mama!“ globėjas Visvaldas Matijošaitis 2017-uosius metus paskelbė vaikų gerovės, globos ir įvaikinimo metais, tad renginio lankytojai bus kviečiami ne tik aukoti skurstančioms Lietuvos šeimoms, bet ir pasidalyti savo meile, rūpesčiu bei šiluma su tėvelių neturinčiais vaikučiais pasiimant juos savo globon. Apie vaikų globos ir įvaikinimo galimybes supažindins vaikų gerovės centro „Pastogė“ atstovai.

Renginys „Esu mama“ vyks jau šį sekmadienį, rugsėjo 24 d. 10-18 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje. Visą dieną lankytojai galės klausytis nemokamų seminarų, dalyvauti praktiniuose užsiėmimuose bei įsigyti vaikučiams bei šeimoms skirtų stilingų daiktų, drabužių ir aksesuarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

meilė

meilė portretas
organizuokit konferiancija,kaip neskursti šeimoms

piktas

piktas portretas
kandonu jiems bl padovanokit o ne remkit
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių