Paroda „AgroBalt 2016" buvo rekordinė

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kauno „Žalgirio" arenoje praūžė tarptautinė žemės ūkio paroda „AgroBalt 2016". Šiemet joje dalyvavo 327 įmonės, tarp kurių buvo bendrovės bei oficialios delegacijos iš 24 užsienio šalių. Tai rekordinis skaičius parodą aplankiusių delegacijų.

„Šiemet parodoje buvo nemažai svečių iš užsienio, su jais aptarėme situaciją žemės ūkyje, „AgroBalt 2016" aplankė ir du eurokomisarai – Filas Hoganas ir Vytenis Povilas Andriukaitis, kurie, suprasdami nelengvą Lietuvos padėtį, pažadėjo ieškoti sprendimų", – sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Žemės ūkio ministerijos duomenimis, „AgroBalt 2016" aplankė 32 tūkst. lankytojų.

Tradiciškai parodoje „AgroBalt" aukso medaliais apdovanoti geriausi maisto produktai, tačiau būta ir įvairovės – apdovanojimus pelnė ir tautinio paveldo meistrai, jaunieji maistininkai, gyvulių laikytojai. Iš viso įteikti 25 aukso medaliai ir 24 diplomai.

„AgroBalt" – viena seniausių ir reikšmingiausių Lietuvos parodų, pradėta rengti 1992 metais. Po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo tai buvo pirmoji tarptautinė komercinė paroda, kurioje dalyvavo įmonės iš užsienio šalių. Nuo 1995 metų rengiamas „AgroBalt" eksponatų konkursas, kurio metu prestižiniais aukso medaliais bei diplomais apdovanojami patys geriausi maisto produktai, žemės ūkio technikos gamintojai bei veislinių gyvulių augintojai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ergo

Ergo portretas
kur norėjai važiuoti? Į AgroBalt, ar į Ką pasėsi..., nes tuo pat metu vyko. AgroBalt spūsčių nebuvo.

dd

dd portretas
norėjua ir aš važiuoti, bet atbaidė spūstys, susisiekimas ir parkavimo problemos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių