Kaune tikrino mašinų padangas: su kai kuriomis avarijos išvengti beveik neįmanoma

Kauno pareigūnai su kolegomis trečiadienį nuo ankstaus ryto tikrino vairuotojus ir jų transporto priemonių būklę.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra teigė, kad ryte per pusantros valandos, kai tikrinti į Romainius atvažiuojantys ir iš jų išvažiuojantys žmonės, buvo nustatytas vienas neblaivus vairuotojas.

Jo girtumas – 0,83 promilės. Dar keli vairuotojai neseniai buvo vartoję alkoholio, tačiau jų girtumas neviršijo leidžiamos normos.

Po 10 val. ryto pareigūnai persigrupavo ir reidą rengė jau kitoje miesto vietoje. Šįkart didžiausias dėmesys buvo skiriamas transporto priemonių padangų būklei, taip pat tam, ar visi vairuotojai ir keleiviai buvo prisisegę saugos diržus, kokia saugos diržų ir padangų būklė. 

Čia situacija nebuvo tokia džiuginanti, kaip ryte Romainiuose. Dėl prastų ir nesaugių padangų du automobiliai buvo pripažinti techniškai netvarkingais, vadinasi, negali dalyvauti eisme ir iš naujo turės pereiti techninę apžiūrą.

„Lengvųjų automobilių padangų protektoriai žiemą turi būti bent 3 mm gylio, vasarą – 1,6. Visoms kitoms transporto priemonėms galioja 3 mm gylio protektoriaus reikalavimas“, – aiškino R. Kemzūra.

Paisyti šių reikalavimų svarbu todėl, kad kitaip automobilis tampa sunkiau valdomas, pavyzdžiui, ilgesnis jo stabdymo kelias. 

Per valandą pareigūnams teko pabendrauti ir su keturiais keleiviais, kurie nebuvo prisisegę saugos diržų. Tokia tendencija stebina, juk, atrodytų, visiems žinoma, kad saugos diržus segėti dėl savo pačių saugumo privalo ir keleiviai.

Reidai Kaune ir Kauno rajone vyksta nuolat, jie atlieka prevencinę bei šviečiamąją funkciją.

R. Kemzūra visus vairuotojus ragina atkreipti dėmesį į padangų, kurias naudoja, būklę, nes jos gali tapti avarijos priežastimi. Manoma, kad reikalavimų neatitinkančios padangos gali būti priežastimi neseniai įvykusios avarijos, kai „Mercedes-Benz“ trenkėsi  į medį ir buvo sužaloti penki žmonės. Jų sužalojimai, anot pareigūno, galėjo būti kur kas lengvesni, jeigu jie būtų segėję saugos diržus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi oi

oi oi  portretas
Sugalvojo nauja buda kaip pasipinigauti nejaugi policija neturi ka veikti o gal ju perdaug ir taip susiranda sau darbelio kazkoks kosmaras

Levas

Levas portretas
atspėkit kas raudonoje mašinytėje? :) Reikia tikrinti būtinai. Ir ne tik padangas, bet ir plačiau žiūrėti. Nes kažko nepamatė, kad mano auto lempa perdegusi. Nebebadmetis, padangos jau ne prabanga.

Susidomejas

Susidomejas portretas
Labai gerai, tankiau tokių reidų. Prisiperka mažamečiai visokių laužų o padangoms pinigų gaili. Už blogas padangas reikia ne tik technine apžiūra naikinti bet dar teises atimti ir gera bauda įklijuoti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių