Pareigūnams padėkojo po beveik 25 metų

Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje šiandien pagerbti geriausi Kauno apskrities policininkai. Prisiminti ir pareigūnai, sąžiningai atlikę pareigą 1991 m.

Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje šiandien pagerbti geriausi Kauno apskrities policininkai, priesaiką davė nauji policijos tyrėjai. Prisiminti ir pareigūnai, sąžiningai atlikę pareigą 1991 m.

Generalinio komisaro Lino Pernavo įsakymu, dvylikai Kauno apskrities policininkų įteikti pasižymėjimo ir atminimo ženklai, padėkos. Tokia jo pavaldiniams skirtų apdovanojimų gausa Kauno apskrities VPK viršininko Dariaus Žukausko nenustebino.

„Tai vienareikšmiškai yra gero mūsų pareigūnų darbo įvertinimas“, – įsitikinęs D.Žukauskas.

Policijos pasižymėjimo ženklai įteikti ir keturiems buvusiems vidaus tarnybos sistemos pareigūnams už atliktas tarnybines pareigas dalyvaujant 1991 m. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo įvykiuose. Kodėl šie pareigūnai įvertinami tik dabar?

„Yra tam tikra dalis pareigūnų, kurie tuo metu buvo praleisti. Politika tokia, kad nusipelnę žmonės gautų apdovanojimus. Jei jų darbas nebuvo įvertintas iš karto, kad tai būtų padaryta bent po 20 ar 25 metų“, – sakė Kauno apskrities VPK viršininkas.

Aštuoniems pareigūnams suteikti aukštesni – komisaro ir komisaro-inspektoriaus – laipsniai. Priesaiką davė nauji policijos pareigūnai. Šeši iš jų dirbs Kauno miesto ir rajono kriminalinėje policijoje, vienas – ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje tyrėjais.

„Priimdami naujus pareigūnus, norime sukurti tokią aplinką, kad žmonės ateidami į policiją suprastų – mes nesame vien tik baudėjai. Norime, kad bendraudami su piliečiais, jie laikytųsi aukščiausių normų. Dėl to ir priesaiką jie duoda ne kažkur uždarai, kabinete, o bažnyčioje“, – sakė D.Žukauskas.

Už bendradarbiavimą su Kauno apskrities VPK pirmo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“ apdovanotas Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus viršininkas Dainius Januška. Kaip vieną sėkmingo bendradarbiavimo pavyzdžių tarp policijos ir muitinės D.Žukauskas įvardijo operaciją Latvijoje, kai šios šalies pilietis pranešė policijai apie pagrobtus mobiliuosius telefonus.

„Nurodyta žala buvo 700 tūkst. eurų. Sėkmingos operacijos metu, bendradarbiaujant tiek su muitine, tiek su Latvijos kriminaline policija, pavyko atskleisti asmenis, įvykdžiusius šį nusikaltimą“, – prisiminė Kauno apskrities VPK viršininkas.

Policijos generalinio komisaro L. Pernavo sprendimu, už atliktas tarnybines pareigas, dalyvaujant reikšminguose Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo įvykiuose 1991 m. sausio-rugsėjo mėnesiais, policijos pasižymėjimo ženklais „Už atliktą pareigą 1991 metais“ apdovanoti buvę vidaus tarnybos sistemos pareigūnai Arūnas Atkočiūnas, Vidas Bareikis, Algimantas Judickas, Rimantas Rutkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir tenais buvau ir viska maciau

ir tenais buvau ir viska maciau portretas
1991 m.,prie tuometinio parlamento pareigą atlikusių buvo ir daugiau pareigūnų,tačiau kaip ir visi kiti jie buvo pamiršti laiko,o dar likusių ir pamirštų yra labai didelė dalis,kuri nešioja širdgėla savo širdyje.

zinoma

zinoma portretas
galetu apdovanoti ir daugiau pareigunu, bet tos kartos jau didele dalis ir amzinatilsi isejusiu yra

kodel tik keturis

kodel tik keturis portretas
1991m. pareigą atliko ne vien šie keturi, jų buvo žymiai daugiau ir gal dar labiau nusipelnusių.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių