Pareigūnai įsiamžino gražiausiose Kauno vietose

  • Teksto dydis:

„Iš tikrųjų, juk taip retai susimąstome, ką turime šalia savęs. Kaunas turi daug labai gražių pastatų, tokių kaip Kauno pilis, Soboras, Pažaislio vienuolynas ir dar daugelis kitų nuostabių vietų, kurios yra visiškai šalia mūsų. Viskas tampa įprasta, natūralu ir to tiesiog neįvertiname“, - pasakoja policijos pareigūnė Toma Butavičiūtė, paklausta, kaip kilo idėja surengti žaismingą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnų fotografijų parodą.

Policijos pareigūnė pasakoja ilgą laiką svarsčiusi, tačiau vos išdrįso savo mintis garsiai išreikšti, gavo kolegų bei viršininkų pritarimą ir iškart ėmėsi organizuoti šį projektą: „Šiemet Lietuvos kelių policijos 85 metų sukaktis, tad ta proga norėjosi kartu su „Jauki akimirka fotografija“ fotografės pagalba įamžinti pareigūnus gražiausiose Kauno vietose. Smagu, kad paskatino ir Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas, primindamas, kad nereikia bijoti naujovių“.

„Kol nedirbau pareigūne, šis darbas neatrodė itin sunkus. Buvau mačiusi tik tą pusę darbo, su kuria pati, kaip gyventoja, susidurdavau. Dabar galiu pasakyti, kad tai itin didelio atsidavimo, ryžto ir drąsos reikalaujantis darbas. Pareigūnai yra tie žmonės, kurie nepaisant to, kaip sunku buvo, ar kas įvyko prieš savaitę, vakar, ar prieš valandą, eina ir padeda žmonėms, rizikuoja savo gyvybe. Tačiau tai priimama visiškai natūraliai, to nė kiek nesureikšminant, nes toks mūsų darbas“, - teigia policijos pareigūnė T. Butavičiūtė, po dvejų metų tarnybos Kauno apskrities policijoje, grįžusi ją tęsti į savo gimtąjį miestą Šiaulius.

Šiandienos herojus – kiekvienas gyventojas, savo darbais kuriantis Lietuvą bei suvokiantis to vertę ir prasmę, tad pareigūnai ragina daryti prasmingus darbus, kurie džiugintų aplinkinius bei spalvintų mūsų kasdienybę vis kitomis spalvomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pestysis

pestysis portretas
visi , kurie pikti ant policijos pareigunu,nepatenkinti foto sesija, juos tai siutina, o jie saunuoliai, gerai sugalvojo.

gyventoja

gyventoja portretas
nuostabi ideja, nebuk toks piktas pirmasis komentatoriau.

Bile Koks

Bile Koks portretas
A tai kada jie dirba?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių