Parduotuvės „Iki“ triukas? Akcinė ir įprasta kaina – tokia pat

Kaunietis Titas K. piktinasi – net ir akivaizdžiai brangstančios prekės nesustabdo prekybos centrų nuo klientų apgaudinėjimo. Tuo jis įsitikino praėjusį sekmadienį apsilankęs Kaune esančiame prekybos centre „Iki“.

Kaip teigia su portalu kauno.diena.lt susisiekęs vaikinas, Kovo 11-osios g. 22 esančioje parduotuvėje jis lankėsi popiežiaus Pranciškaus vizito Kaune dieną – sekmadienį apie 21 val. Jaunuolis pasakoja, kad neretai į prekybos centrus užsuka nusipirkti artėjant šaltajam sezonui taip reikalingų vitaminų šaltinio – vaisių ir uogų.

„Ypatingai mėgstu šilauoges, tačiau ne visuomet sau leidžiu jų nusipirkti. Šios uogos gan brangios, todėl stengiuosi nepražiopsoti sumažintos kainos. Būtent tokį atvejį užfiksavau savo vaizdo įraše. Tiesa, pamatęs, kad vos nepatekau į apsukrių prekybininkų spąstus, jų nebepirkau“, – nemalonius patyrimus „Iki“ parduotuvėje prisimena pašnekovas.

Titas K. prisimena, kad jau tiesė ranką imti vieną šilauogių pakuotę, kai staiga prisiminė, jog vos prieš kelias dienas 1,99 Eur kaina jam pasirodė esanti per didelė.

„Kilstelėjau akcinę kainą, nes norėjau patikrinti, kokia ji buvo prieš tai. Tuomet ir likau šokiruotas – be akcijos šios uogos kainavo tuos pačius 1,99 Eur. Tai ar čia ne žmonių mulkinimas?“ – kritikos žodžių prekybininkams negaili jaunas kaunietis.

Paklausus, ar dėl šio atvejo jis nesikreipė į „Iki“ administraciją, pašnekovas tikina, kad buvo pernelyg susinervinęs.

„Tai pirmas atvejis, kai akcinė kainą matau lygiai tokią pat, kaip ir įprasta. Dažniausia, kad ir kokius triukus naudoja prekybos centrai, senoji kaina būna bent kažkiek didesnė. Esu matęs, kad kaina kartais būna sumažinta vos keletu centrų, tačiau tai vistiek galima laikyti akcija. Šiuo atveju žmonėms yra akivaizdžiai meluojama“, – patyrimus ir kitose prekybos vietose prisimena Titas K.

Vaikinas piktinasi ir tuo, kad viršutinėje etiketėje įprasta kaina, parašyta mažesniais skaičiais, yra ženkliai didesnė – 2,49 Eur. 

„Tai pigus triukas, kuris padeda žmones apgauti, nes atrodo, kad kaina ženkliai sumažinta – nuo 2,49 Eur iki 1,99 Eur. Tikiu, kad ši marketinginė apgaulė tikrai suveikia, nes ir pats vos ja nepatikėjau. Džiaugiuosi tuo, kad į akcijas žiūriu skeptiškai, visada bandau įvertinti galutinę kainą. Laimė, ir šį kartą nepasimoviau, tačiau galvodamas apie patiklesnius galiu pasakyti, kad toks apgaudinėjimas – didžiulė gėda“, – pokalbį baigia Titas K. ir ragina visus nuolat tikrinti prekių kainas.

Paprašėme šį kauniečio vaizdo įrašą pakomentuoti prekybos centro „Iki“ atstovų. Pastarieji, kaip ir tikėtasi, dėl nesusipratimo apgailestauja.

„Atsiprašome savo pirkėjų už šią klaidą kainolapyje. Nuo rugsėjo 4 d. šios prekės kaina yra 2,49 Eur. Rugsėjo 23-24 d. parduotuvėje šiais prekei buvo pritaikyta akcijinė kaina – 1,99 Eur. Šiuo metu akcija yra pasibaigusi. Informavome atsakingus darbuotojus, kad neatitikimas būtų iš karto pašalintas“, – trumpai į žurnalistų klausimą atsakė „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė.


Šiame straipsnyje: ikiprekybos centras IKIakcijaakcinė kainaprekybininkų triukasįprasta kainamausto pirkėjusskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ddd

Ddd portretas
Oi kokie jūs visi mokat tik kaltinti... padirbkite jūs tokiame prekybos centre ir supraskit kad visko spėt neįmanoma idealiai padaryt... aišku čia didžiausia klaida yra sk. vedėjos kuri nepasirūpino kad būtų pakeista kaina

d

d portretas
na kur matyta kad kainos taip smarkiai augtu? net Anglijoj, Vokietijoj ir toj pacioj kainos daugiau maziau pastovios, zinai uz ka moki, o ir patys gamintojai nepiktnaudziauja produkto kiekio mazinimu

Isvada

Isvada portretas
Jeigu virš prekių pamatysite žodį AKCIJA, tai žinokite, tai reiškia. PASENUSI preke ir daugiau nieko.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių