Paplūdimio biblioteka išplėtė veiklą Kaune

Kauno miesto savivaldybei pavaldi Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, savo vasaros padalinį įsteigusi Lampėdžių paplūdimyje, vėl džiugina poilsiaujančius kauniečius.

Praėjusių metų vasarą veikusi tik šeštadieniais paplūdimio biblioteka šiemet veikia ir darbo dienomis. Gera naujiena ir ta, kad skaitykla su knygomis bei žurnalais įsikūrė ne tik prie Lampėdžio ežero, bet ir prie Nemuno, Panemunės paplūdimyje. Dviejuose Kauno miesto oficialiuose paplūdimiuose įrengtose specialiose lentynose poilsiautojai gali rasti knygų ir žurnalų.

Bibliotekos atstovų teigimu, Lampėdžiuose esančio „Sunny Beach Lounge Bar“ terasoje skaitykla siūlo poilsiaujantiems gyventojams ne tik skaityti knygas ir žurnalus, bet ir žaisti stalo bei lauko žaidimus, išmėginti virtualios realybės akinius. Šios pramogos organizuojamos priklausomai nuo oro.

Vasaros skaitykla Panemunės paplūdimyje įkurta bendradarbiaujant su Panemunės šašlykine. Jos darbo metu lauke, lentynoje, taip pat galima rasti knygų ir žurnalų, kuriuos kauniečiai gali skaityti leisdami laiką paplūdimyje. Esant blogam orui, viešai skaitytojams prieinami leidiniai įkurdinami Panemunės šašlykinės viduje.

Paplūdimio bibliotekose perskaitytas knygas bei žurnalus žmonės raginami grąžinti, tačiau knygas galima ir mainyti - patikusią knygą galima pasiimti namo vietoje jos lentynoje palikus kitą, pažymima Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių