Panevėžiuko gyventojams – atnaujintas medicinos punktas

  • Teksto dydis:

Apie 350 Kauno rajono gyventojų medicinos paslaugas nuo šiol gaus atnaujintame Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) Panevėžiuko medicinos punkte.

Persikėlė į kitas patalpas

Naujosios patalpos įrengtos Panevėžiuko mokyklos-daugiafunkcio centro pastate, į kurį atkeltas medicinos punktas.

Per 50 kv. m ploto negyvenamosiose patalpose, Kauno rajono savivaldybės administracijos perduotose Pakaunės PSPC turto panaudos sutartimi, suformuotos trys patalpos: du kabinetai ir laukiamasis, koridoriaus dalyje įrengta pagalbinė patalpa. Naujajame medicinos punkte sukurta jauki ir darbui pritaikyta aplinka, sudarytos geros sąlygos čia dirbsiančiai slaugytojai ir pacientams.

Senosiose patalpose, vadinamajame alytnamyje, punktas paslaugas teikė per 20 metų. "Savivaldybė siekia, kad gyventojams asmens sveikatos priežiūros paslaugos būtų prieinamos ir teikiamos kokybiškai, jaukioje aplinkoje, kad būtų efektyviai naudojami turimi ištekliai. Siekiame, kad savivaldybės įstaigos ir jų padaliniai būtų patikimi bei pateisintų pacientų lūkesčius", – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Jis akcentavo, kad ypač svarbus per daugelį metų įgytas gyventojų pasitikėjimas sveikatos priežiūros įstaigomis ir jose teikiamomis paslaugomis.

Pritaikė žmonėms su negalia

Panevėžiuko medicinos punkto projektavimo, remonto ir įrengimo darbams Pakaunės PSPC panaudojo beveik 52 tūkst. eurų iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų. "Atliktas visas sienų, lubų, grindų remontas, išvedžiota elektra ir vandentiekis, pastatytos pertvaros kabinetams, įdėtas plastikinis langas ir lauko durys, įrengta WC patalpa, pritaikyta žmonėms su negalia", – pasakojo Pakaunės PSPC direktorius Valdas Oniūnas. Įrengtas atskiras įėjimas iš lauko į medicinos punktą ir nuovaža. Medicinos punktui nupirkti nauji baldai, buitinė technika ir santechnika.

Savivaldybė savo lėšomis įrengė taką nuo mokyklos-daugiafunkcio centro kiemo aikštelės iki Panevėžiuko medicinos punkto nuovažos.

Kauno rajono gyventojų sveikata rūpinasi trys savivaldybės įsteigtos viešosios įstaigos, teikiančios pirminio lygio asmens sveikatos priežiūros paslaugas: Pakaunės, Garliavos ir Vilkijos pirminės sveikatos priežiūros centrai (PSPC) ir septynios privataus kapitalo įstaigos: Babtų šeimos medicinos centras, Pilėnų sveikatos priežiūros centras, "MediCA" klinika Garliavoje, Jonučių šeimos sveikatos centras, Šlienavos sveikatos priežiūros centras, "InMedica" ir V.Rožukienės "Ąžuolyno" šeimos sveikatos centras.

Gali laisvai pasirinkti

Savivaldybės pavaldumo viešosios įstaigos veiklą vykdo 27 padaliniuose: trijose poliklinikose, vienoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, aštuoniose ambulatorijose, dviejuose šeimos gydytojo kabinetuose ir trylikoje medicinos punktų.

Pagal įstaigų išsidėstymą geografiškai visos jo užtikrina paslaugų prieinamumą savivaldybės gyventojams.

"Gyventojas gali laisvai pasirinkti arčiausiai jo gyvenamosios vietos esančią arba jam patogiau pasiekiamą pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigą ir šeimos gydytoją", – sakė savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.

Šiuo metu prie Kauno rajone esančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų yra prisirašę 66,5 tūkst. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių