Panevėžio prokuratūrai nepavyko apklausti A. Skučienės

Panevėžio apygardos prokurorams ketvirtadienį nepavyko apklausti Drąsiaus Kedžio tetos Audronės Skučienės įtariamąja byloje dėl trukdymo antstolio veiklai - pasirodžius pareigūnams, moteris pasijuto blogai, į namus buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba.

9 val. buvo numatyta, kad policija nuveš A.Skučienei nutarimą pripažinti ją įtariamąja ir dokumentą dėl atsakomybės skelbti ikiteisiminio tyrimo turinį.

Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vida Bielskytė BNS sakė, kad dokumentai buvo nuvežti, bet A.Skučienė atsisakė juos skaityti ir pasirašyti, todėl jie buvo perskaityti pareigūnų.

11 val. pas Kauno rajono gyventoją atvyko prokurorė iš Panevėžio. Moteriai pasijutus blogai, iškviesta greitoji pagalba. Medikai teikė pagalbą A.Skučienei, leido jai vaistus. Po medikų vizito apklausą nuspręsta atidėti. A.Skučienei įteiktas šaukimas rugpjūčio 21 dieną atvykti į Panevėžio apygardos prokuratūrą. Moters sūnui įteiktas nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą kitoje byloje.

Panevėžio apygardos prokuratūra trečiadienį nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl A.Skučienės galimo grasinimo vaiko teisių apsaugos specialistams, kai kovo pabaigoje laikinosios globėjos namuose buvo derinami veiksmai dėl D.Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters perdavimo motinai.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal vaiko teisių apsaugos specialistų pareiškimą dėl grasinimo valstybės tarnautojui kovo 22 dieną mažametės laikinosios globėjos Neringos Venckienės namuose Garliavoje.

Panevėžio apygardos prokuratūroje ikiteisminio tyrimo metu liudytojais apklausti mažametės seneliai Laimutė Kedienė ir Vytautas Andrius Kedys, tuometinė laikinoji globėja N.Venckienė ir kiti asmenys.

Prokuroro nutarimu D.Kedžio teta A.Skučienė apklausta liudytoja pagal baudžiamojo proceso numatytus liudijimo ypatumus – dėl jos galimo grasinimo valstybės tarnautojui.

Pasak prokuratūros pranešimo, atlikus ikiteisminį tyrimą, įvertinus visas aplinkybes ir liudytojų parodymus, nustatyta, kad A.Skučienė ir kiti asmenys reiškė pretenzijas Kauno miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausiajai specialistei ir reikalavo nutraukti veiksmus, kurie vykdyti remiantis jai suteiktais įgaliojimais.

Tačiau šie reikalavimai buvo išsakyti nenaudojant psichinės prievartos, kuri yra būtinas nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnio 287 straipsnio 1 dalį – dėl grasinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, objektyviosios pusės požymis.

Ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo valstybės tarnautojui nutrauktinas, kadangi nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.


Šiame straipsnyje: Audronė Skučienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
jau sika i kelnes

tai nuodingu gyvaciu lizdas

tai nuodingu gyvaciu lizdas portretas
ir joms vienodai,ar maza mergaite,ar pareigunas,ar ligonis,ar vargsas zmogelis,sunaikins kiekviena,patirties turi,bendravo su nusikalteliais,zino visus ju ejimus,bebaimes ,nes turi stoga.

Ir ko norėti

Ir ko norėti portretas
Ir taip elgiasi prokurorai? Tikras cirkas Lietuvėlėje.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių