Panemuniškių sveikatingumo šventė - atnaujintame paplūdimyje

Šeštadienio popietę panemuniškiai traukė į atsinaujinusį Panemunės pliažą. Ne tik pasimėgauti saule ir vandeniu, bet ir pajudėti, pabendrauti, pasivaržyti bei laimėti prizų.

Sporto, sveikatingumo ir švaros šventės tikslas, anot rengėjų, parodyti gerą pavyzdį jaunimui. "Būdami gamtoje turime rūpintis ne tik savimi, bet ir ja. Tad ne tik sportuokime, bet ir švarinkimės", - ragino vienas organizatorių.

Norintieji dalyvavo bendroje mankštoje. Varžybose taip pat buvo galima įvertinti naujųjų paplūdimio tinklinio aikštelių privalumus, pabandyti sublizgėti intelektinėse rungtyse. Į klausimą, kur Panemunėje yra pirmasis Lietuvos aerodromas, teisingo atsakymo laukti ilgai nereikėjo. "Birutės gatvėje", - po akimirkos išpoškino jaunas vyras. "Gal pilotas?" - pasiteiravo prizą teikdamas renginio vedantysis. "Buvęs", - šyptelėjo laimėtojas.

"Norinčių paplaukioti laukia dvi baidarės", - netrukus per mikrofoną buvo paraginti susirinkusieji.

Patarimus renginyje dalijo ir praktiškai mokė jogos bei šiaurietiško ėjimo specialistai. Tarp siūlytų pramogų - ir galimybė įkelti inkilėlį.

Rekonstruotame Panemunės paplūdimyje išdygo naujas pastatas gelbėtojams bei kavinei. Į Nemuno pakrantę buvo privežta švaraus smėlio, pastatytos trys paplūdimio tinklinio, dvi krepšinio aikštelės, nutiesti nauji šaligatviai, įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, lauko treniruokliai.

Iš viso investuota apie 460 tūkst. eurų, kurių beveik pusė skirta iš ES fondų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

panemunietis

panemunietis portretas
Eiliis konservatoriu pinigu plovimas o ne plezas. Eilinis Balbieriskioplezas ir tai geresnis, kiek isplautab pinigeliu net geda pasakyti pnui Zukauskui

Rasa

Rasa portretas
labai jau ta statyba "rupinosi" zukauskas.Idomu kaip jis dris p[anemunieciams pazvelgti i akis.Tikrai "konservatyvesnio" projekto vargu ar teko matyt.Siaip tai sunkiausia suskaiciuoti zemes darbus.Turbut taip buvo "rupinamasi" pliazais o ne gatvemis,kur lengviau ismatuot...

pritariu

pritariu portretas
tik su asilo galva buvo galima tokį projektą sugalvot ir įgyvendinti,kam tų takelių su skalda,kuri tuoj atsidurs pievoje,buvo galima esamoje susiformavusioje gamtoje pastatyti kabinas,pastatyti jų daugiau ir toliau ,ir kelias dušo kabinas,pavesinių daugiau,ir ne vien tam centre,vienu žodžiu jokio ūkiškumo ,o išleista 460 tūkst.eurų
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių