Panemunės tiltas skaičiuoja paskutines dienas

Plikos atraminės kolonos, apardytos apsauginės tvorelės, nutrupėję betono gabalai – taip dabar atrodo beveik šešis dešimtmečius miestui tarnavęs Panemunės tiltas, skaičiuojantis paskutines savo gyvavimo dienas.

Kaip teigė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, šią savaitę planuojama baigti ardyti šalitilčius, o nuo kitos prasidės ir laikančiųjų konstrukcijų arba taip vadinamos važiuojamosios dalies demontavimo darbai. Visus šiuos darbus planuojama užbaigti iki metų pabaigos.

„Dabar tilto apačioje, prie vandens, įrenginėjamos specialios aikštelės, skirtos laikančiųjų konstrukcijų demontavimo darbams. Pagal pirminį planą ketinta su 100 tonų galios keliamaisiais kranais nukelti vidurinę, plačiausią, tilto siją, tačiau bandymai parodė, kad tiltas neatlaikytų kranų svorio. Nuspręsta sijas trupinti ir šalinti po gabaliuką“, – pasakojo A.Pakalniškis.

Jo teigimu, senąjį tiltą miestiečiams primins tik dvi atraminės kolonos, tačiau jos taip pat bus rekonstruotos. Tilto rekonstrukcijai artėjant į pabaigą, ant senųjų ir naujųjų kolonų bus uždėta nauja keturių eismo juostų perdanga.

Darbų pradžiai iš savivaldybės ir Susisiekimo ministerijos Kelių priežiūros ir plėtros finansavimo programos skirta kiek daugiau nei 5 milijonai litų. A.Pakalniškio teigimu, šių pinigų tikrai užteks užbaigti ardymo darbus.

Planuojama, kad naujojo Panemunės tilto bendra statybų kaina sieks 102 milijonus litų. Miestas tilto rekonstrukcijai įsipareigojęs skirti 30 procentų šios sumos, likusius pinigus tikimasi gauti iš vyriausybės ir ES struktūrinių fondų. Tilto rekonstrukciją planuojama pabaigti 2014 metų birželį.

Dėl lėšų stokos ir kintančio vandens lygio buvo atsisakyta įrengti pontoninį tiltą pėstiesiams. Taip pat savivaldybė atsisakė idėjos naudoti keltą, mat teigiama, kad upės krantas nepritaikytas kelto veiklai.


Šiame straipsnyje: Panemunės tiltasES parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

zinoma

zinoma portretas
koks skirtumas, kad negalima susisiekti su Sanciais, zmogus yra vabaliukas, pakentes kokius 8 metus.

ma

ma portretas
tokios kompanijos uzsienyje nepakonkuruotu su tokiais terminais

laimute

laimute portretas
stprybes visiems ardant si tilta.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių