Panemunės šilo pertvarkos: kokie darbai padaryti?

Ne vienas kaunietis pastebėjo šiek tiek pasikeitusį Panemunės šilą. Atsirado nauji takai bei erdvės, tačiau tai – dar ne pabaiga. Kitais metais atsiras daugiau laisvalaikio leidimo zonų.

Kas jau padaryta?

Kauno miesto valdžia aptarė jau atliktus darbus Panemunės šile. Miesto atstovai tikino, kad nuveikta tikrai nemažai, tad šis parkas taps dar patrauklesne miestiečių laisvalaikio leidimo erdve.

„Panemunės šilą matome kaip aktyvaus ir pasyvaus poilsio oazę nuostabioje Kauno vietoje. Šįmet prasidėję pokyčiai, kuomet buvo sutvarkyta penkiolika kilometrų pėsčiųjų ir dviratininkų takų, tęsis ir ateinantį pavasarį. Kai tik leis oro sąlygos, šile įrengsime tris dideles vaikų žaidimo ir treniruoklių aikšteles“, – dienraščiui „Kauno diena“ kalbėjo Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Jis tikino, kad šile įrengtas modernus apšvietimas. LED šviestuvai įrengti Lakštingalų, Gandrų ir Gegučių alėjose. „Artimiausiuose planuose – dar keturių kilometrų takų apšvietimas“, – pridūrė mero pavaduotojas.

Kokie darbai laukia?

Panemunės šilą matome kaip aktyvaus ir pasyvaus poilsio oazę nuostabioje Kauno vietoje.

P.Mačiulis tikino, kad sutvarkius takelius, paklojus naują dangą ir pagerinus matomumą, darbai šile tikrai nesibaigė ir laukia dar daugiau pokyčių. Jis sakė, kad Panemunės šile taip pat bus įrengta penkiolika poilsio aikštelių, kuriose bus suoliukai, dviračių stovai ir šiukšliadėžės.

„Tvarkydami Panemunės šiltą įrengėme dvi dideles aikšteles: senjorų zonoje ir vieną prie buvusio kurhauzo. Šioje vietoje taip bus įrengtas elektros įvadas ir pastatyta stoginė. Prie šių aikštelių bus pastatyti suoliukai ir šiukšliadėžės. Vaidilos gatvėje taip pat įrengėme dvi automobilių stovėjimo aikšteles, tad kauniečiai iki šilo galės patogiau atvykti ir ras vietos, kur palikti savo transporto priemones“, – komentavo vicemeras.

Anot jo, kitų metų pavasarį bus atnaujintos visos Panemunės šile ar jo prieigose esančios krepšinio aikšteles. Čia planuojama įrengti guminę dangą.

Atlygino žalą

Tiesiant naujus takelius šile buvo pažeisti medžiai, užkliudyti kamienai. Tokie darbai sulaukė nemažai kauniečių kritikos strėlių.

Miestiečiai piktinosi, kad darbininkai neatsakingai atliko darbus ir suniokojo šalia takų augusius želdinius. Miesto atstovai dienraščiui „Kauno diena“ patikino, kad rangovai padarytą žalą atlygino.

„Rangovai sumokėjo baudą už sugadintą paklotę. Jie atlygino žalą gamtai ir atsodino mišką pušaitėmis“, – sakė P.Mačiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suzaveti

Suzaveti portretas
Teko siandien pavaikscioti po Panemunes sila. Esame suzaveti. Kas nori gali vaikscioti takuciais, kuriu gausu, kas nori gali vaikscioti asfaltuotais takais. Takuciais mateme daug vaiksciojanciu su sunimis, o asfaltuotu taku istisai vazinejo slidemis-rieduciais, vyko mini varzybos. Prie Nemuno zaidimu aiksteleje, buvo nemazai vaikuciu, o treniruokliu aiksteleje besimankstinanciu.

Vida

Vida portretas
Siaubas koki pikti žmonės.Pilna ir takų ir medžių grybauti galite.Kas negerai? Rakinkitės prie tualeto jei pasiilgote senos valdžios.Grazu pasižiūrėti kaip Kaunas tvarkosi.Ką blogo padarė meras?Kad užsidirbo "dvarui".Taigi pirkite statykite.Niekada nieko neturėsite nes save užprogramuojate skaičiuodami svetimus pinigus.Nes kaip matau gražūs dalykai Jums kelią siaubą.

to nusikaltimas

to nusikaltimas portretas
O tu konservatorių klapčiukas,pasamdytas rašineti nesąmones,nepatinka takai, beje , kurie yra valomi nuo lapų,tai eik ,mink ir braidyk po tais lapų užklotais takais, nes kiekvienas gali pasirinkti kur jam maloniau,visas miškas neišasfaltuotas
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių