Panemunės šile įsikūrė šv. Pranciškus

Ketvirtadienį Panemunės šile pašventinta šv. Pranciškaus koplytėlė, kurią Panemunės bendruomenės centro nariai įkurdino ant pušies kamieno.

Sutvarkyti kauniečių mėgiamą gamtos kampelį ir šalia senojo Kurhauzo griuvėsių Panemunės šile įrengti koplytėlę su vienu populiariausių pasaulio šventųjų sutarė „Žolinčių akademijos“ prezidentė Danutė Kunčienė, Panemunės bendruomenės centras, neseniai atšventęs 14 metų veiklos sukaktį,  bei Panemunės seniūnija.

Šventėje dalyvavo moterų ansamblis „Žemyna“, savo pasirodymu džiugino Šilo pradinės mokyklos mergaičių kanklininkių ansamblis. Koplytėlės kūrėjas, iš Prienų kilęs dievadirbys Tomas Stambrauskas, teigė, jog šv. Pranciškaus koplytėlę kūrė mėnesį, o sunkiausias darbas buvo ją nudažyti.

Bendrai maldai šile pakvietė ir koplytėlę pašventino Šv. Jurgio Kankinio konvento gvardijonas – kunigas Saulius Paulius Bytautas.

Vienos iš pagrindinių šios šventės iniciatorių D.Kunčienės dėka tokių koplytėlių atsiranda ir kitose Lietuvos vietose. „Šios koplytėlės apjungs įvairius Lietuvos  miestus, o kelias į juos prasideda būtent čia, Panemunės šile“, – sakė D.Kunčienė.

Panemunės šile įrengtai šv. Pranciškaus koplytėlei buvo renkamos geranoriškos aukos iš bendruomenės žmonių, kurie puoselėja tikėjimo tradicijas. Anot Panemunės bendruomenės centro pirmininko Gedimino Žukausko, šile įsikūręs šv. Pranciškus atneš tik dar daugiau dvasingumo į šią bendruomenę ir taps puikiu Panemunės šilo simboliu.

Tai jau ne pirmas toks Panemunės bendruomenės įgyvendintas projektas. Savo lėšomis ir jėgomis bendruomenė yra pastačiusi paminklą Jonui Basanavičiui, stengiasi atsodinti vėjo išvartytus medžius Panemunės šile.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žukausko nebuvo, baikit meluoti

ruta

ruta portretas
Paminklas Basanaviciui pastatytas pries kara,labai jau daug lauru norit sau prisiskirt.

rimantas

rimantas portretas
30metu pragivenau panemuneje bet nematau pazystamu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių