Panaikintas sprendimas sujungti dvi Kauno klinikines ligonines

Kauno apygardos administracinis teismas ketvirtadienį nusprendė, kad miesto tarybos sprendimas sujungti Kauno 2-ąją ir Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikines ligonines yra neteisėtas.

Teismas nusprendė naikinti miesto tarybos sprendimą, nustatyta Vietos savivaldos įstatymo ir tarybos veiklos reglamento pažeidimų.

Kauno politikai dvi Kauno ligonines nusprendė sujungti į vieną gydymo įstaigą 2010 m. balandžio mėnesį.

Kai kuriems tarybos nariams tuomet užkliuvo konservatoriaus Gedimino Žukausko balsavimas, nes protokole buvo pažymėta, kad jis pasisakė už ligoninių sujungimą, o tarybos nariai užfiksavo, kad vardiniame balsavime šis politikas pasisakė prieš. Įžvelgta, kad vardinis balsavimas galėjo būti suklastotas.

Šio sprendimo teisėtumu suabejoję tarybos nariai Arvydas Garbaravičius, Kęstutis Kriščiūnas, Žaneta Klebanskaja, Orinta Leiputė, Bronislovas Kučinskas, Algimantas Mileika, Stasys Žirgulis ir Gintaras Furmanavičius kreipėsi į teisėsaugą.

Pats G.Žukauskas ne kartą aiškino pasisakęs „už“. Tokią pat poziciją politikas išdėstė ir teisme. Vis dėlto, ekspertai iš faktinių aplinkybių konstatavimo protokolo, vaizdo ir garso įrašų nustatė, kad G.Žukauskas balsavo „prieš“.

Apie G.Žukausko parodymus, nesutampančius su ekspertų išvada, teismas nusprendė pranešti Kauno apygardos vyriausiajam prokurorui. Teisėjų kolegijos nuomone, G.Žukausko veiksmuose galimai yra nusikalstamos veikos požymių.

Dvi ligonines nusprendus sujungti į vieną, kuri vėliau pavadinta Kauno klinikine ligonine, laikinuoju įstaigos vadovu buvo paskirtas Kęstutis Mazurkevičius, prieš tai ėjęs Raudonojo Kryžiaus ligoninės direktoriaus pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aa

aa portretas
nu pz...c

pirmam

pirmam portretas
nu tikrai

qaw

qaw portretas
Seniai reikėjo tą "sujungimo" nesąmonę naikinti.
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių