Pamiršo pėsčiuosius? Jie keiksnoja valdžią

Panemunės gyventojai skundžiasi, kad pėstieji kasdien turi eiti nesaugia Pušų gatve. Čia beveik nėra jokių šaligatvių, o naujai subraižytos eismo linijos pėsčiųjų saugumo nei kiek nepagerino.

Pavojus pėstiesiems

Į "Kauno dienos" redakciją kreipėsi kaunietis Tomas G. ir papasakojo, su kokia problema kasdien susiduria pėstieji ir į mokyklą žygiuojantys vaikai.

Dalyje Pušų gatvės nėra jokio šaligatvio, kelkraščiuose dažnai būna paliktų automobilių, tad pėstiesiems tenka laviruoti tarp transporto priemonių ir tikėtis, kad jų pravažiuojantys automobiliai neužkliudys.

"Viena labiausiai pėstiesiems nedraugiškų vietų Kaune – Pušų gatvė. Pušys jau seniai čia beveik neauga, o einant link mokyklos (vienas pagrindinių kelių į mokyklą), dingsta ir šaligatvis. Darbo dienomis čia karaliauja garažuose dirbantys automobilių meistrai, jų klientai ir kiti. Dėl visur sustatytų mašinų esi priverstas eiti beveik gatvės viduriu. Atvažiuojant transporto priemonei, turi kur nors prisispausti ar tiesiog sustingti", – dėstė Panemunės gyventojas.

Niekas netvarko

Kaunietis tikino, kad kaskart, žiūrint į šalikelėje stūksančius šiukšlynus, neišvaizdžius garažus ir kiekvieną dieną pėstiesiems kylantį pavojų, ima pyktis, nes sutvarkyti šios vietos nėra kam. Anot vyro, akis, žvelgdami į Pušų gatvės problemas, užmerkia ir Kauno miesto savivaldybė.

"Kaskart žiūrėdamas į šabakštynus šalia gatvės, keiksnoju Kauno valdžią. Dabartinę, kuri jau atsakė, kad lėšų šios gatvės šaligatviui biudžete neturi. Taip pat ir visas kitas valdžias, kurios šioje Panemunės dvaro vietoje visai amžinybei įgrūdo nafta ir dujomis pulsuojančius garažų blokus", – pasipiktinimą išreiškė kaunietis Tomas G.

Siūlo mažinti greitį

Kauno miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis "Kauno dienai" sakė, kad šių metų planuose nėra numatyta Pušų gatvėje įrengti šaligatvį.

Dėl visur sustatytų automobilių esi priverstas eiti beveik gatvės viduriu.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras paaiškino, kodėl šioje Panemunės vietoje buvo nuspręsta subraižyti eismo juostas žyminčias linijas. Anot jo, tai padeda geriau organizuoti automobilių eismą ir prisideda prie saugumo. Apie pėsčiųjų saugumą eismo specialistas neužsiminė, tačiau pasiūlė, kaip būtų galima spręsti šią problemą.

Anot jo, šiuo metu Kaune ženklinamos visos gatvės, kurių kelio dangos kokybė leidžia tai atlikti. Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas aiškino, kad horizontalusis važiuojamosios dalies ženklinimas yra kaip tekstas, suteikiantis papildomos informacijos vairuotojams. Jis nurodo vietas, kur dėl nepakankamo matomumo ar kitų priežasčių pavojinga lenkiant išvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą arba sustojusi transporto priemonė ribotų matomumą ir trukdytų prasilenkti priešingomis kryptimis važiuojantiems automobiliams. Horizontalusis ženklinimas dažnai leidžia saugiai organizuoti eismą, išvengiant kelių eismo ženklų įrengimo.

"Deja, pastebime, kad daugelis vairuotojų pastaraisiais metais kiek primiršo, kaip skaityti horizontalųjį žymėjimą. Pastebėta, kad siauresnės eismo juosto gatvėje paskatina vairuotojus rinktis mažesnį greitį. Kauno miesto Saugaus eismo komisija yra nusprendusi, kad, gyventojams pageidaujant, D kategorijos gatvėse, o šiai kategorijai priskiriama ir Pušų gatvė, eismo greitis gali būti mažinamas iki 30 km/val.", – komentavo P.Keras.


Šiame straipsnyje: PanemunėPušų gatvėšaligatvispėstiejinelaimėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

TIKSLAS?

TIKSLAS? portretas
ir ne tik, Gaižiūnų,bet ir kitos gatvės BE ŠALIGATVIŲ?Kad greičiau pensininkus ir vaikus visokie BBD SUVAŽINĖTU?

kodėl?

kodėl? portretas
blokuojat komentarų vertinimą

faktai rodo

faktai rodo portretas
naujai išasfaltuota gatvė Kauno viduryje-Gaižiūnų . JOKIŲ ŠALIGATVIŲ,nors netoli MOKYKLA.Jaunimo aikštės gatvė į KTU LICĖJŲ. ŠALIGATVIO NĖRA. O, yra baisus skubėjimas visą Kauną išrausti ir prieš rinkimus ,kaip nors- nekokybiškai užlyginti.Ir tt. Gerbiamieji ,darbus reikia daryti ne rinkimams , o KOKYBIŠKAI.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių