Palemono gyventojai: po darbininkų apsilankymo namuose būti pavojinga

Palemono gyventojai nerimauja, kad į jų sklypą gali įvirsti pavojingai pasviręs medis. Negana to, šalia jo yra melioracijos griovys ir, kai kažkas jį pajudino, pradėjo slinkti šlaitai.

Pažeidė medį

Palemone esančioje Apaščios gatvėje gyvenanti ponia Stanislava "Kauno dienai" pasakojo, kad šalia jos sklypo pradėtas įrenginėti keliukas, vedantis į kaimyninius sklypus. Tačiau jo įrengimo metu buvo atkastos greta sklypo augančio medžio šaknys.

"Man tas keliukas visai netrukdo, bet dėl medžio baisu. Atkasė jo šaknis ir jis pasviro į mano sklypo pusę. Bijau, kad vieną dieną nuvirs pas mane į kiemą. Pavojinga", – sakė kaunietė.

Ponia Stanislava nurodė, kad medis auga kitapus melioracijos griovio, jau ne jos privačiame sklype, todėl ji pati negalinti nieko daryti. Pasak gyventojos, kelią tiesiantys darbininkai pažeidė želdinio kamieną ir šaknis, todėl jis jau kelias savaites vis krypsta į jos sklypą.

Man tas keliukas visai netrukdo, bet dėl medžio baisu.

"Vieni atvažiavo, apipjaustė šakas ir sako, kad bus gerai. Kiti – nurodė, kad tikrai pavojinga, bet taip ir toliau paliko. Tiksliai nežinau, net kas buvo atvažiavę apžiūrėti, nes neprisistatė. Nebežinau, ką daryti", – guodėsi Apaščios gatvės gyventoja.

Slenka ir griovys

Moteris nurodė, kad tarp jos sklypo ir naujo keliuko nuo senų laikų yra įrengtas melioracijos griovys. Tačiau dabar ir jis pradėjo kelti rūpesčių.

"Čia – tokia slenkanti žemė. Nežinau, ką jie nori daryti su tuo grioviu, bet jie paliko viską ir dabar vanduo teka mūsų šlaitu. Tegul daro savo darbus, bet tik netrukdo gyventi kitiems. Aš gyvenu tiesiog ant griovio šlaito. Kai pakasinėjo, visos žemės pradėjo slinkti. Tuoj mano tvora atsiras tame melioracijos griovyje", – problemą dėstė Apaščios gatvės gyventoja.

Ponia Stanislava nurodė, kad dėl slenkančio griovio šlaito ir pavirtusio medžio kreipėsi į kelias institucijas, buvo atvažiavę ir specialistai, apžiūrėjo vietą, tačiau jokių veiksmų nebuvo padaryta.

Įrengiant keliuką, pradėjo slinkti griovio šlaitai.

Darbai teisėti

Kauno miesto savivaldybės viešųjų ryšių specialistai "Kauno dienai" nurodė, kad keliuko įrengimo darbai atliekami teisėtai. Buvo leista įsirengti įvažas į gretimus sklypus. Miesto atstovai informavo, kad dėl pasvirusio medžio bei griovio tai pat bus atliekami papildomi darbai.

"Žmogus atsiuntė visus dokumentus, leidžiančius jam nusitiesti kelią į sklypus. Viskas legalu, žmogus įsipareigojo visus kasinėjimus tinkamai sutvarkyti", – pažymėjo savivaldybės atstovai.

Petrašiūnų seniūnija savivaldybės specialistus informavo, kad Apaščios gatvėje esantis melioracijos griovys kartais užsineša, todėl kylantis vanduo pradeda semti sklypus. Įrengiant keliuką, buvo pravalytas griovys, tai galėjo sukelti nepatogumų.

Aplinkos apsaugos specialistai teigė, kad buvo įvertintas medžio, kurį gyventojai nurodė, kaip pavojingai pasvirusį, būklė. Nustatyta, kad šaknys nepažeistos, o šakos bus apgenėtos. Taip pat bus sutvarkyti ir dar keli šalia griovio augantys medžiai.


Šiame straipsnyje: darbininkaiPalemonasPalemono gyventojaislenka šlaitaipažeistas medisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha ha

Ha ha portretas
Palemonas izymus tuom, kad jame gyvena daug masinvagiu DETOCKINU.

Palemonietė

Palemonietė portretas
Jums ponia, griovius iškasė, palinkusius medžius paliko nuspęsdami, kad neįkris į kiemą.., o man Aušrinės gt. užstatė betoniniais blokais. Buvo gatvytė ir patapo akligatviu. KAS KĄ NORI, TAS TĄ DARO..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių