Pakaunės maudyklose pliuškentis galima

  • Teksto dydis:

Kauno rajone galima saugiai maudytis abiejuose oficialiuose paplūdimiuose – Kulautuvos karjere ir Dubysoje, ties Partikų kaimu esančioje maudykloje.

Kauno rajone galima saugiai maudytis abiejuose oficialiuose paplūdimiuose – Kulautuvos karjere ir Dubysoje, ties Partikų kaimu esančioje maudykloje.

Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjas Darius Šlapikas informavo, kad tai liudija iš Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro gauti tyrimų duomenys.

Specialistai vandens tyrimus pradeda likus dviem savaitėms iki maudymosi sezono pradžios, vėliau mėginiai imami kas dvi savaites. Oficialusis maudymosi sezonas prasideda birželio 1 d. ir baigiasi rugsėjo 15 d.

Puikiai įrengtu paplūdimiu šiemet galės džiaugtis Kulautuvos gyventojai: čia įrengta gelbėjimo stotis, persirengimo kabinos, žaidimų aikštelės vaikams, tinklinio aikštelė, treniruokliai, specialiu taku į vandenį galės patogiai nusileisti ir neįgalieji.

Kulautuvos karjeras sutvarkytas pasinaudojus ES lėšomis ir čia esantis paplūdimys atitinka Mėlynosios vėliavos reikalavimus. Oficialus jo atidarymas vyks birželio 7 d., per Kulautuvos miestelio šventę.

D.Šlapikas teigė, kad Nemuno, Neries ir kitų telkinių vanduo netikrinamas.

Specialistai perspėja, kad atviruose vandens telkiniuose reikėtų vengti maudytis po didelių liūčių. Ant pastatų, kelių ar kiemų patenkantys lietaus lašai nuplauna įvairius teršalus: automobilių tepalus, degalus, langų valymo ir kitokius skysčius, pesticidus, maisto atliekas, šiukšles, fekalijas. Šie teršalai patenka į lietaus kanalizacijos sistemą, iš jos keliauja į upes, ežerus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o aš tarybiniais

o aš tarybiniais  portretas
maudžiausi iki spalio vidurio ir man nereikėjo jokių nustatynetojų,o dabar privisę visokių darmaėdų,kad tik pinigą paimt už nieką
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių