Pakaunės gyventojas iš langų ploviklio gamino spiritą

Kauno policijai įkliuvo 37 metų pakaunės gyventojas, kuris savo namus buvo pavertęs nedidele spirito gamykla.

Kauno rajone, Lapių seniūnijoje, Masteikių kaime esančiuose D. R. namuose sankcionuota krata gegužės 10 dieną buvo atlikta tikrinant turėtą informaciją.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (KAVPK) Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai D.R. gyvenamojoje vietoje, naujos statybos name, rado, kaip įtariama, spirito gaminimo įrangą, kuria iš langų ploviklio panaudojant savos gamybos filtravimo mechanizmus buvo išgaunamas spiritas.

Namo antrame aukšte, vonios kambario patalpoje, rausvos spalvos langų ploviklis buvo supilamas į statinę, kuris per sienoje išvestas gumines žarnas tekėdavo į namo pirmame aukšte esančią patalpą, patekdavo į filtravimo mechanizmą, o iš ten skystis, įgavęs skaidrią spalvą, subėgdavo į jau išplautus tuos pačius langų ploviklio plastmasinius bakelius. Po filtracijos skystis įgaudavo spiritui būdingą skaidrią spalvą ir aštrų alkoholio kvapą.

Manoma, kad po tokios langų ploviklio filtracijos šis skystis būdavo perduodamas nelegaliems prekybos „taškams“, kur atskiestas vandeniu būdavo pardavinėjamas kaip „pilstukas“.

Iš viso per kratą policijos pareigūnai rado ir paėmė apie 120 litrų dar neišfiltruoto skysčio ir apie 350 litrų jau per filtrus praleisto skysčio, kaip įtariama, spirito. Šio skysčio tikslus stiprumas bus nustatytas po ekspertizės.

D. R., kuris jau prieš keletą metų teistas už spirito laikymą dideliais kiekiais, neneigė, kad iš langų ploviklio gamino spirtą. Jis po apklausos paleistas, pranešė KAVPK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

naujieną rado

naujieną rado portretas
šita technologija buvo žinoma dar "anais" laikais.

one

one portretas
galima apsivemt vien ziurint o kas ji gere...?

Baust

Baust portretas
Toki nusikalteli privalu baust griezciausia istatymuose numatyta tvarka,nes samoningai nuodijo zmones.Labai sunkus nusikaltimas,Bet nesitiki,kad jis bus grieztai nubaustas,nes teisesaugoj korupcija klesti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių