Pakaunėje driekiasi vis ilgesni dviračių takai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kačerginėje atidengta skulptoriaus Danieliaus Sodeikos ir architektės Violetos Beigienės skulptūra dviračiui simbolizuoja vis didėjantį šios susisiekimo priemonės populiarumą Kauno regione.

Minint Europos judumo savaitę, dviračių žygyje iš Marvelės į Kačerginę dalyvavo daugiau kaip 50 dviratininkų iš Kauno rajono, taip pat Kauno miesto, Kėdainių, Jonavos rajonų savivaldybių atstovai.

7,6 km Kačerginės dviračių trasa yra tik nedidelė kuriamo Mažojo pakaunės turizmo žiedo atkarpa. Dviračių takai jau driekiasi ir dešiniuoju Nemuno krantu nuo K. Veverskio tilto per Nevėžį iki Karnavės kaimo ir kitąmet turėtų pasiekti kitą žavų pakaunės miestelį Kulautuvą.

Tarpukaryje tai buvo kauniečių mėgstama vasarvietė – dar 1933 m. miestelis paskelbtas kurortu. Jį mėgo ir prezidentas Antanas Smetona, kurio 60-mečio jubiliejaus proga pastatyta Marijos skulptūra pernai buvo atnaujinta.

Planuojama, kad Kačerginės dviračių takas kitąmet pasieks Zapyškį. Iki 2020 m ties gotikine Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia per Nemuną numatyta pastatyti lynų keltuvą. Į 42 metrų aukštį pakilsiančios gondolos perkels dviratininkus į Kulautuvą. Kartu bus galima pasigrožėti įspūdingu Nemuno slėniu.

Tokiu būdu susidarys maždaug 40 kilometrų turistinis maršrutas, sujungsiantis Kauną su keliais vaizdingame Nemuno slėnyje įsikūrusiais miesteliais.

Kačerginės daugiafunkciame centre svečiams pristatęs Mažojo pakaunės turizmo žiedo projektą, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas tvirtino, kad šioje zonoje jau atlikta nemažai darbų: įrengtos prieplaukos Kačerginėje, Kulautuvoje, Zapyškyje ir Raudondvaryje, parengtas Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios ir jos aplinkos sutvarkymo projektas, rengiamas keltuvo projektas.

"Gal kažkam atrodo prabanga investuoti į laisvalaikį, o aš manau, kad tai būtinybė – juk pirmiausia investuojame į žmonių sveikatą. Kas gali būti svarbiau?" – retoriškai klausė meras.

Jam pritarė ir ASU rektorius Antanas Maziliauskas, kurio vadovaujama universitetas tapo pirmuoju sveikatą stiprinančiu universitetu Lietuvoje. Rektoriaus teigimu, dviratis turėtų būti ne tik laisvalaikio, bet ir susisiekimo priemonė.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius patikino, kad Kauno vadovai siekia sujungti miesto dviračių trasas su Kauno rajono dviračių takais. Jau pradėtos tiesti jungtys Vilijampolė-Raudondvaris, Murava-Karmėlava, Aleksotas-Garliava.

„Kitą kartą iš Marvelės iki Kauno rajono ribos galėsime važiuoti asfaltuotu dviračių taku“, – tvirtino R. Rabačius.

Kauno rajono savivaldybės patvirtintoje dviračių maršrutų schemoje yra numatytos jungtys ir su Jurbarko, Kėdainių, Jonavos, Raseinių, Kaišiadorių, Šakių, Prienų, Kazlų Rūdos savivaldybėmis. Kauno rajono turizmo teritorijų plėtros plane iki 2020 m. iš viso suplanuota daugiau kaip 350 km dviračių maršrutų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zvyrkelis

zvyrkelis portretas
labai gerai .kad Kauno raj tesemi dviraciu takai ,bet kazkodel nesirupinama zmoniu sveikata Kauno raj Piliuonoj keles is Piliuonos y Marginikus vos keli kilometrai ce yra isikure ir kelios akcines bendroves ir prie kelio Dobilijos gyvenviete kurioje yra virs 25 namu kaip se sauringa vasara gyventi neymanoma dulkiu debesys nera kuo kvepuot bet dviraciu takai gal gereu? pazadu buvo ir is seimo nariu ir is kitur socel demokjratai zada pries kiekvienus rinkimus ir neuzmirsta zmones pamulkint per spauda pranesdami ,kad jau asfaltuos bet kaip isaiskeja ,kad net projektas neuzbaigtas mum yra viena viltis europos sajunga gal ka pades euro parlamentarai tik ne socel demokratai nes jie jau musesi y krutine jau jau bus nors patys kile is siu vietoviu gal zmones susipras ir pakeis nuomone ir balsuos uz tuos kas nezada o daro gal konservatorei pades isprest sy klausyma?

Nesamones rasot

Nesamones rasot portretas
Kuris nors vienas, siemet nors metru pailgejo?

Mėta

Mėta portretas
Būtina imtis priemonių, kad dygstantys šaltalankiai nusugadintų naujutėlių takų, kaip atsitiko Marvelėje ir jau vyksta take Marvelė-Kačerginė
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių