Pagrindinė Lietuvos pašto būstinė kelsis į Kauno rajoną

  • Teksto dydis:

Prie automagistralės A1, tarp Alytaus ir Jonavos žiedinių sankryžų, 2,5 ha sklype, planuojama įkurti Respublikinį pašto logistikos centrą. Numatytas statinio plotas - apie 10 tūkst. kv. m. Šiuo metu vyksta technologinės projektavimo užduoties derinimas. Projektą planuojama užbaigti 2015 metais.

Iki šiol pagrindinė Lietuvos pašto būstinė veikė Vilniuje.

„Kauno rajonas yra patogioje geografinėje padėtyje, šis faktas ir nulėmė tokį sprendimą“, - kalbėjo Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė.

Kartu su Seimo nariu Antanu Nesteckiu Lietuvos pašto vadovė lankėsi Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno kabinete.

Lietuvos paštas visoje šalyje valdo daugiau kaip tūkstantį įvairių objektų. Direktorė pasakojo, kad iš sovietinių laikų bendrovė paveldėjo daug nereikalingo turto. Siekdamas optimizuoti savo veiklą, Lietuvos paštas jį nuomoja, parduoda arba keičia į kitas patalpas.

Kauno rajone Lietuvos paštui taip pat priklauso daug įvairių objektų. Seimo narys A.Nesteckis pastebėjo, kad Kauno rajono savivaldybė ir Lietuvos paštas galėtų atlikti abiem pusėms naudingus mainus. Pavyzdžiui, Taurakiemio seniūnijoje, Piliuonos gyvenvietėje, pašto skyrius yra įsikūręs mokyklos patalpose. Savivaldybė galėtų paštininkams pasiūlyti kitas, patogesnes patalpas, o atlaisvintas plotas būtų naudojamas mokyklos reikmėms. Patogesnių patalpų ieškoma ir ambulatorijai.

Mastaičių gyvenvietėje esanti Alšėnų seniūnija nuomoja patalpas iš Kauno kolegijos Kraštotvarkos fakulteto. Meras Valerijus Makūnas mano, kad suremontavus Mastaičių pašto skyrių, čia būtų galima perkelti seniūniją.

Panaši situacija susiklostė ir Garliavoje, kur viename pastate įsikūręs Psichikos sveikatos centras ir pašto skyrius. Kauno rajono vadovai norėtų visą pastatą sutvarkyti, apšiltinti ir pritaikyti bendruomenės reikmėms.

Lietuvos pašto generalinė direktorė pabrėžė, kad jos vadovaujama įmonė siekia racionaliai valdyti turtą, todėl pažadėjo išnagrinėti pateiktus siūlymus. „Pastaruoju metu orientuojamės į pašto skyrių steigimą prekybos centruose, stengiamės, kad žmonėms būtų patogiau, todėl nereikalingų patalpų esame linkę atsikratyti“, - tvirtino įmonės vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
esu gimes ir auges Kaune, bet kur yra vieta siame straipsnyje minima kaip "Prie automagistralės A1, tarp Alytaus ir Jonavos žiedinių sankryžų" niekaip neisivaizduoju...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių