Pagerės susisiekimas su Girionių gyvenviete

Nuo trečiadienio, lapkričio 9 dienos, 40-ojo maršruto (2-oji ligoninė–Vaišvydava) dalis maršrutinių taksi darbo dienomis važiuos iki Girionių. Per dieną į šią gyvenvietę mikroautobusai užsuks trisdešimt kartų, maždaug kas pusę valandos nuo 6.20 val. iki 21.40 val., praneša rajono savivaldybė.

Girionys – unikali Kauno rajono gyvenvietė. Čia gyvena ir dirba miškininkystės, aplinkos apsaugos, kraštotvarkos, humanitarinių ir kitų mokslų specialistai. Sparčiai besiplečiančioje Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje studijuoja būsimieji miškininkai, aplinkos inžinerijos specialistai.

Vienas iš opesnių klausimų buvo susisiekimas visuomeniniu transportu – studentai, atvykstantys mokytis, čia gyvenantys žmonės neturėjo galimybių saugiai nuvykti į miestą ir grįžti iš darbo.  Bendradarbiaujant Kauno rajono ir miesto savivaldybėms šią bėdą pavyko išspręsti.

Siekdama pagerinti gyvenimo kokybę, Kauno rajono savivaldybė planuoja pavasarį pradėti gyvenvietės apšvietimo atnaujinimo darbus: bus pakeisti 75 šviestuvai, kabeliai po žeme.

Kitąmet taip pat planuojama pradėti įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką Girionys-Vaišvydava, kuris taps jungtimi tarp miesto ir kaimo.


Šiame straipsnyje: Girionysviešasis transportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių