Pagerbė lenkų tragedijos aukas

Prieš šešerius metus Aleksoto bendruomenė, užjausdama Lenkijos žmones dėl prezidento Lecho Kaczynskio su žmona, kitų valstybės, bažnyčios ir kariuomenės vadovų žūties per lėktuvo katastrofą prie Smolensko, pasodino ąžuoliuką VDU Kauno botanikos sode.

Per prabėgusius metus gražiai suvešėjusį atminimo simbolį šiomis dienomis aplankė ir prie jo padėjo Lenkijos vėliavos spalvų gėlių vainiką bei uždegė baltų, raudonų žvakių gausi kaimyninės Lenkijos valstybinė delegacija: Lenkijos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Jarosławas Czubińskis, ministras Janas Paris, buvęs užsienio reikalų ministras Pawelas Kowalas, Lenkijos instituto Vilniuje direktorius Marcinas Łapczyńskis, knygos "Prezydent Lech Kaczyński 2005–2010" autorius Sławomiras Cenckiewiczius.

Pasimelsti už žuvusiuosius atvyko popiežiškasis prelatas prof. Vytautas Steponas Vaičiūnas, Aleksoto šv. Kazimiero parapijos klebonas kanauninkas Valius Zubavičius, gausus būrelis Kauno kunigų seminarijos klierikų, Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo Antrosios rinktinės vadas ats. mjr. Židrūnas Šadauskis, Aleksoto seniūnijos ir bendruomenės nariai.

Kaip ir tada – ąžuoliuko sodinimo dieną, taip ir šiomis dienomis garbių svečių atvykimo ir žuvusiųjų pagerbimo proga dainavo Kauno vyrų choras "Perkūnas" (vadovas Romaldas Misiukevičius), Vytauto Didžiojo Antrosios rinktinės Aleksoto būrio šauliai iššovė tris salves. J.Czubińskis padėkojo aleksotiškiams, kurie taip jautriai prieš šešerius metus sureagavo į kaimyninės šalies nelaimę, pagerbė žuvusiuosius.

Lietuvos ir Lenkijos draugystės ir istorinės atminties proga visi šio renginio dalyviai nusifotografavo prie ąžuoliuko, pasodinto tragiškam Lenkijai įvykiui atminti.


Šiame straipsnyje: LenkijaLietuvaaviakatastrofa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių