Pagaliau išnyks Aleksotą darkantis vaiduoklis

Kauno valdžia apsisprendė, kur bus naujasis Aleksoto daugiafunkcis centras. Vieta prie VDU Botanikos sodo pasirodė tinkamesnė nei Europos pr.

Aleksoto bendruomenė beveik dešimtmetį laukia naujojo daugiafunkcio centro, kur galėtų daryti įvairius renginius, susiburti bei pabendrauti. Anksčiau buvo siūloma centrą įrengti Europos pr. 107, renovuojant čia stovintį apgriuvusį pastatą. Dabartinė nuspręsta pasukti kitu keliu ir daugiafunkcį centrą statys Sodininkų g. 2.

„Prieš beveik 10 metų buvo planas bendruomenės centrą įrengti Europos pr., tačiau atsirado  Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) pasiūlymas. Be to, pastebime, kad bendruomenė renkasi ne seniūnijos patalpose, o Botanikos sode. Tai logika sako, kad ir pinigai turėtų būti investuojami netoli šios vietos, o ne prie Valstybinės mokesčių inspekcijos“, – kalbėjo Kauno miesto administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Šiuo metu Sodininkų g. 2 pastatas, kaip ir Europos pr. 107,  primena vaiduoklį. Skaičiuojama, kad jo rekonstrukcijai bus išleista apie 2 mln. eurų. Aleksoto bendruomenės namai bus įrengiami ES Integruotų teritorijų vystymo programos lėšomis. 15 proc. projekto vertės finansuos pati Kauno savivaldybė.

Kol kas šis pastatas priklauso VDU. Pasak G.Petrausko, šiuo metu vyksta turto perdavimo miestui procedūra. Kartu analizuojami įvairūs priešprojektiniai pasiūlymai.

„Kai kurie pastatai ir toliau priklausys VDU, o dalį valdys miestas, tad dabar viską deriname. Projektuotojai tikina, kad kai kurias pastato dalis reikės nugriauti, tačiau vietomis liks ir senosios konstrukcijos. Planuojame darbus pradėti kitais metais", – sakė direktorius.

Centras skirtas labiau bendruomenei ir jos poreikiams, nes pati programa yra skirta tam, kad būtų atgaivintos apleistos vietos, kuriose bendruomenės gali rinktis, kurti.

Naujai suremontuotame pastate turėtų veikti bendruomenės centras. Švietimo įstaigų daugiafunkciame centre steigti neplanuojama.

"Mokyklų ir darželių čia negalės būti. Centras skirtas labiau bendruomenei ir jos poreikiams, nes pati programa yra skirta tam, kad būtų atgaivintos apleistos vietos, kuriose bendruomenės gali rinktis, kurti", – aiškino G.Petrauskas.

"Norime, kad žmonės galėtų susirinkti po vienu stogu padainuoti, pašokti, lankyti būrelius, sportuoti, pasilinksminti ir vasarą, ir žiemą. Kitaip tariant, norime ir toliau daryti tai, ką darome, tik tiek, kad viskas būtų vienoje vietoje", – anksčiau yra sakęs Aleksoto bendruomenės atstovas Zenonas Šalna.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aleksotiskiai prihvat

Aleksotiskiai prihvat portretas
Kokiam burimo salone dirbat,kad zinot jog bus prihvatizuota...ir visi kiti blogi dalykai vyksta...Dar nepradeti darbai ir jau pilamos srutos...gal norit aleksoto sventes aeruosto teritorijoj, uzgaveniu prie mokesciu inspekcijos....gal priburkit teigiamu perspektyvu....Gal pacios seniunes paklauskit ir aleksoto bendruomenes kuri dalyvauja renginiuose ....NEKLAIDINKIT NEZINANCIU....

Aleksotiškiai

Aleksotiškiai portretas
Žiauriai "geras" sprendimas, pažeidžiantis ES finansuojamą Bendruomenių inicijuotos veiklos plėtros programą... Metus laiko savivaldybe vargo, nes VRM neleido keisti daugiafunkcinio centro vietos Europos pr. , kuriai jau ir detalus planas paruoštas... Pernelyg gera vieta gyventojams ir bendruomenei. Ją reikia prichvatizuoti... Metus laiko tvarkė popierius, kad pakeistų ir apeitų programos planus... o juk vicemeras gyvena Aleksote, o taip nemyli savo kaimynų. Tie kas komentuoja, visiškai nežino ir nesigaudo esamoje padėtyje ir toliau gieda himnus miesto valdžiai.

Anonimas

Anonimas portretas
Labai džiaugiuosi. Nors vienas iš daugybės vaiduoklių tikiuosi tarnaus žmonėms. Širdį skaudėdavo matant, kaip nyksta pastatai. Dar ir dabar daug pastatų Kaune, kuriuos galima panaudoti.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių