Pagalbos šauksmas iš kauniečių: „Skęstame!“

Kaune pirmadienį po pietų praūžusi liūtis kai kurias miesto gatves pavertė upėmis.

„Tai kartojasi jai daugybę metų. Nuolat prašome, kad savivaldybė sutvarkytų nutekamąsias sistemas, tačiau išgirstame vis tą patį atsakymą – trūksta lėšų“, – „Kauno dienai“ sakė Jaunųjų talkininkų gatvės Aukštuosiuose Šančiuose gyventojas Ričardas Ambrazaitis.

Vyras juokavo, kad nuolat skandinamą kvartalą metas pavadinti Mažąja Venecija ir aprūpinti gyventojus gondolomis.

„Bėdos dėl potvynių prasidėjo prieš keliolika metų, kai buvo rekonstruojama netoliese esanti Skuodo gatvė. Gyventojų pastebėjimais, visas lietaus vanduo iš Skuodo gatvės srūva į žemesnėje vietoje esančią Jaunųjų talkininkų gatvę“, – pasakojo kaunietis.

Jis apgailestavo, kad gatvę užtvindantis vanduo užlieja rūsius, daroma žala pastatams, o iš mokyklos grįžtantys vaikai negali prieiti prie namų.

„Kauno vandenų“ avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stunžėnas informavo, kad liūties metu buvo užsemtos kai kurios Savanorių, Šiaurės prospektų, S.Žukausko gatvės atkarpos ir keletas nedidelių gatvelių Sargėnuose ir Domeikavoje.

Patvinusiose gatvėse stojo troleibusai, automobiliai, todėl kilo spūstys.

„Taip atsitiko todėl, kad per labai trumpą laiką iškrito didžiulis kiekis vandens ir nuotekų sistemos tiesiog nespėjo susiurbti lietaus srautų. Be to, kai kurie nuotekų šulinėliai galėjo užsikimšti srovės atplukdytais popieriais ar celofano skiautėmis“, – pasakojo specialistas.

Pasak jo, jei stipri liūtis būtų trukusi ilgesnį laiką, situacija būtų kur kas sudėtingesnė.


Šiame straipsnyje: kaunasliūtisužtvindėsemia

NAUJAUSI KOMENTARAI

MERUI

MERUI portretas
Nevalomi keli metai kelkraščiai ateity pridarys dar daugiau bėdų. AŠIGALIO g. gale yra įvažiavimas į Šiaurės pr (ties Ašigalio 49 namu). Juo važiuoja šimtai mašinų, bet NIEKAS nevalo kelkraščio, kuris apneštas žemėm iki šaligatvio aukščio. VALOMA AŠIGALIO g., KODĖL NEVALOMAS ŠIS KELIŲ ŠIMTŲ metrų ilgio ĮVAŽIAVIMAS???

to MERUI

to MERUI portretas
matyt ten visada mašinų pristatot ir nėra kaip privažiuot:)

kales vaikam

kales vaikam portretas
duobes siaubines,dabar dar ir uzlietos,kol bus sita valdzia,niekas nesikeis,Kaunas dar niekada nebuvo toks uzleistas,kaip dabar.SVOLACIAI!
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių