Paaiškėjo, kas vadovaus Kauno apygardos prokuratūrai

  • Teksto dydis:

Lietuvos generalinis prokuroras Darius Valys pirmadienį pasirašė įsakymą, kuriuo prokurorą Darių Valkavičių paskyrė Kauno apygardos prokuratūros vadovu.

Lietuvos generalinis prokuroras Darius Valys pirmadienį pasirašė įsakymą, kuriuo prokurorą Darių Valkavičių paskyrė Kauno apygardos prokuratūros vadovu. Penkerių metų kadenciją šiose pareigose D. Valkavičius pradės eiti spalio 4 d.

Nuo 1995 metų prokuratūroje dirbantis ir vyriausiojo justicijos patarėjo kvalifikacinį rangą turintis prokuroras D. Valkavičius teisininko kvalifikaciją, bakalauro ir magistro laipsnius, įgijo dabartiniame Mykolo Romerio universitete, darbą prokuratūroje pradėjo nuo tardytojo pareigų Kaišiadoryse.

Anot Generalinės prokuratūros, per 18 darbo metų D. Valkavičius pelnė kolegų pagarbą ir pripažinimą kaip aukštos kvalifikacijos, itin patyręs ir principingas prokuroras, turintis savo nuomonę ir gebantis ją argumentuoti.

Pastaruosius vienuolika metų D. Valkavičius vadovavo Kaišiadorių ir Kauno apylinkių prokuratūroms, kuriose bendradarbių apibūdinamas kaip šiuolaikiškas, kompetentingas, reiklus, bet tuo pačiu – demokratiškas, tolerantiškas ir dėmesingas vadovas.

Atsižvelgiant į D. Valkavičiaus profesionalumą, jis dažnai įtraukiamas į darbo grupes aktualiais prokuratūros veiklos klausimais, yra Prokuratūros kolegijos narys.

Atestacijos komisija šio prokuroro tarnybą nuolat vertina tik labai gerai, todėl po paskutiniojo vertinimo komisijai pasiūlius paskatinti šį prokurorą už ilgametį pavyzdinį darbą, generalinio prokuroro D. Valio įsakymu prokurorui D. Valkavičiui paskirtas antrojo laipsnio prokuroro garbės ženklas „Už nuopelnus“.

Vyriausiasis prokuroras skiriamas penkerių metų kadencijai. Jai pasibaigus skelbiama atranka. Vyriausiasis prokuroras tų pačių pareigų toje pačioje prokuratūroje negali eiti ilgiau kaip 10 metų iš eilės.

Kauno vyriausiojo prokuroro pareigose D. Valkavičus keičia birželį atsistatydinusį Kęstutį Betingį, kuris Kauno apygardos prokuratūrai vadovavo 11 metų.

Šių metų gegužės mėnesį vyko pirmoji atranka į Kauno prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas, joje daugiausia balų surinko K.Betingis, bet generalinis prokuroras nusprendė jo neskirti, o surengti naują atranką.

Prieš kelerius metus pedofilijos skandalo įkarštyje K. Betingis  tuometinio laikinojo generalinio prokuroro Raimondo Petrausko sprendimu buvo pažemintas pareigose, tačiau teismo sprendimu grąžintas į buvusias pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
Bent iš pažiūros su žmogišku veidu ir reikia manyti su kietu charakteriu.

Dziugas

Dziugas portretas
Neaisku uz ka jam tie laurai,nes lyg tai nepasizymejo garsiose bylose....Sekmes jam gaudant banditus.

Oiii...

Oiii... portretas
... juokingas straipsnis....kaip sovietiniais laikais, šaunus, puikus, nuostabus, nepakartojamas.......kam iš vis tas liaupses rašyti....paskyrė, reiškia paskyrė....tarnaus 5 metus ir viskas....o koks vadovas bus iš tikro, parodys tik laikas....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių