Paaiškėjo, kas šeimininkaus Lampėdžių kempinge

Kauno miesto savivaldybė trečiadienį paskelbė, kad konkursą administruoti už ES ir miesto lėšas įrengtą Lampėdžių kempingą laimėjo neįgaliųjų socialinė įmonė „DG ir Ko". Ar kempingas suklestės, kiek reikės mokėti norint į jį patekti – lieka neaišku.

Didžiausią kainą pasiūliusi įmonė „DG ir Ko“ kempingą nuomosis 10 metų. Norą dalyvauti savivaldybės skelbtame konkurse pareiškė keturios bendrovės.

Balandžio pradžioje miesto taryba patvirtino pradinę kempingo nuomos kainą – 345 Lt per mėnesį. Kokią kainą mokės laimėjusi įmonė, jos direktorius Aidas Janėnas atskleisti nenorėjo.

„Nenorėčiau komentuoti nieko detaliau, kol nepasirašėme sutarties su savivaldybe. Taip, į konkursą ėjome turėdami viziją – ši rinkos niša laisva, tad supratome, kad privalome pabandyti. Esame naujokai šioje administravimo srityje, patirties daug neturime, tačiau bus matyti, kaip mums pasiseks“, – portalui kaunodiena.lt sakė A.Janėnas.

Oficiali socialinės įmonės „DG ir Ko“ veikla – sveikatos priežiūra, pastatų statyba bei odontologijos instrumentų bei priemonių gamyba.

Konkurso neapskundus kitiems dalyviams ir pasirašius sutartį, bendrovė „DG ir Ko“ įsipareigos per trejus metus į kempingo infrastruktūrą investuoti ne mažiau kaip 200 tūkst. Lt, kasmet investuojant bent 65 tūkst. Lt.

Lampėdžių konkurso istorija buvo tapusi galvos skausmu savivaldybei – jo reikalai judėdavo vėžlio greičiu. Ne vienerius metus planuota, kad prie Lampėdžių karjero turėtų išdygti kempingas ir paplūdimys, kurie būtų nesusiję. Tačiau ES struktūrinių fondų lėšas buvo galima gauti tik kempingui įrengti, todėl nutarta objektus sujungti ir statyti kaip vieną. Darbai prasidėjo dar 2010 vasarą, o turėjo būti pabaigti po metų. Deja, statybos užsitęsė gerokai ilgiau ir kempingas savo administratoriaus praėjusią vasarą taip ir nesulaukė.

Vėliau kempingas susidūrė su netikėtais biurokratiniais sunkumais. Nuomos sutarties projektas, leidimai rengti koncesijos sąlygas ilgai klaidžiojo savivaldybės koridoriuose. Pavyzdžiui, jau minėtas nuomos sutarties projektas iš vieno savivaldybės skyriaus į kitą keliavo beveik 8 mėnesius.

Anksčiau buvo žadama, kad kempingas ir paplūdimys vėliausiai pradės veikti balandžio pabaigoje, tačiau neabejojama, kad operatorius šią vasarą taip pat gali nespėti oficialiai atidaryti kempingo.

Naujasis kempingas, įrengtas ES lėšomis, kainavo beveik 2,5 mln. litų. Pati savivaldybė ar per savo įmones administruoti kempingo negali, nes tuomet į ES fondus reikėtų grąžinti 1,2 mln. litų. Savivaldybės indėlis šiame projekte – 450 tūkst. litų.

Čia įrengti trys kempingo ir du paplūdimio pastatai, automobilių stovėjimo ir kempingo aikštelės. Poilsiautojų poreikiams įrengti dušai, tualetai, persirengimo kambariai, kavinė, poilsio inventoriaus nuomos punktas, įrengtas medicinos punktas.

Poilsiavietės teritorijoje nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, suformuotos aikštelės palapinėms bei automobiliams statyti. Kempingo aikštelėje vienu metu galės apsistoti iki 12 kemperių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pats

pats portretas
nesupranti ką rašai. Jei nuoma, tai nuoma, kam tada rašyti apie koncesiją? Jei nuomos konkurso laimėtojas išrinktas, tai kas trukdo po poros savaičių perimti ir pradėti veiklą ir kaip galima nespėti šią vasarą atidaryti kempingą?

Qbilistanas

Qbilistanas portretas
o pleže jei busite geri , tai žvyrą smeliu pakeis :):)

to pats

to pats portretas
jojo,paziuresim kaip prades veikla pleze stomatologines priemones gamimanti firma:d dantis turbut raus.kvepia vasiukais
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių