P. Jankūnas: tik nepalikite ant sėdynės priklijuotos kramtomos gumos

Į miesto gatves šiandien išriedėjo atnaujintas Kauno „Žalgirio“ komandos autobusas. Nuo šiol Lietuvos daugkartiniams čempionams pritaikyta transporto priemone galės keliauti kiekvienas šalies gyventojas.

Geriausiai komandai – geriausias aptarnavimas. Į miesto gatves šiandien išriedėjo atnaujintas Kauno „Žalgirio“ komandos autobusas. Nuo šiol Lietuvos daugkartiniams čempionams pritaikyta transporto priemone galės keliauti kiekvienas šalies gyventojas.

Naujas įvaizdis

Į oro uostus, rungtynes Lietuvoje ir iš jų vykstantys žalgiriečiai galės mėgautis išskirtiniu komfortu, leidžiančiu jiems pilnai ištiesti kojas ir naudotis kitais privalumais, kuriuos jiems teikia patogi kelionė atnaujintu autobusu: čia veikia bevielis internetas, o kelionių metu video ekranuose rodomos praėjusios „Žalgirio“ komandos rungtynės ar būsimųjų varžovų žaidimo analizė.

Autobusas pulsuoja žalgiritieška dvasia. Naujojo dizaino Lietuvos čempionų autobusas papuoštas sausakimšos „Žalgirio“ arenos fragmentu bei šūkiu „BŪK Žalgiris“. Tai įrodymas, kad nuo šiol „Žalgiris“ priklauso visiems Lietuvos piliečiams – tai galimybė kiekvienam keleiviui susitapatinti su legendine šalies ekipa.

„Šiemet keičiame komandos naudojamą įvaizdį, tad pakeitėme ir autobuso dizainą. Naujojo sezono šūkis yra „Instinktas kovoti“. Norėjome, kad jis atsispindėtų ir autobuso naujosiose spalvose“, – teigė „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Prieinamas visiems 

Šį sezoną autobuso teikiamus patogumus galės išbandyti visi norintieji. „Žalgirio“ komandai nesinaudojant autobusu jis kursuos reguliariais maršrutais Kaunas-Vilnius-Kaunas ir Kaunas-Palanga-Kaunas. Keleiviai galės sėdėti tose pačiose vietose, kuriose į rungtynes važiuoja Paulius Jankūnas ar Martynas Pocius, ar visai neseniai keliaudavo „Žalgiryje“ žaidę gerbėjų numylėtiniai Mantas Kalnietis ir Marko Popovičius.

„Žalgiris“ – visos Lietuvos komanda, todėl smagu, kad nuo šiol juo galės važiuoti ne tik žalgiriečiai, tačiau ir visi piliečiai“, – svarstė P.Motiejūnas.

Pirmojo simbolinio reiso, kuris driekėsi nuo Kauno autobusų stoties iki legendinės sporto halės ir naujosios „Žalgirio“ arenos, gidu buvo „Žalgirio“ komandos kapitonas P.Jankūnas. 

„Kelionės šiuo autobusu yra smagios, ypač jei tenka važiuoti po laimėtų rungtynių. Kartais net smagiau užbaigti finalo serijas varžovų aikštelėse, kadangi supranti, jog laukia ilga, linksma ir šventiška kelionė namo“, – šypsojosi P.Jankūnas.

Žalgirietiška tvarka

Autobusu važiuojantys „Žalgirio“ treneriai ir žaidėjai dažniausiai turi savo nuolatines vietas. Komandos vyriausiasis treneris Ilias Zouras ir kitas ekipos personalas sėdi pirmose eilėse, o pačiame autobuso gale įsikuria aukščiausi žaidėjai. Kiekvienam krepšininkui tenka po dvi sėdimas vietas, tarpai tarp kėdžių yra praplatinti.

„Daugelį metų mano vieta yra autobuso gale. Turbūt dėl to, jog esu klubo senbuvis. Vairuotojas mus puikiai išauklėjęs, tad kiekvienas žaidėjas šiukšles susirenka pats. Tikimės, kad visi juo važiuojantys piliečiai taip pat laikysis tvarkos ir nerasime savo vietose ant kėdžių priklijuotos kramtosios gumos ar panašių dalykų“, – juokėsi P.Jankūnas.

„Žalgirio“ susisiekimo priemone atvykę į Lietuvą naudojasi ir varžovų komandų žaidėjai. Juos autobusas pasitinka oro uoste, veža į viešbutį, į treniruotes „Žalgirio“ arenoje ir, žinoma, į rungtynes. Šiuo autobusu yra keliavusios ir tokios žvaigždės kaip Andrejus Kirilenka, Juanas Carlosas Navarro, Milošas Teodosičius ar Dimitris Diamantidis.

Autobusą prižiūri bendrovė„Kautra“. Daugelį metų prie autobuso vairo sėdi vairuotojas Vidmantas Ščepanskas. Šiemet prie jo prisijungė dar trys kolegos, kuriems „Žalgiris“ – gyvenimo būdas. Pajutusieji tikrą žalgirietišką dvasią nuo šiol galės iš karto įsigyti ir „Žalgirio“ atributikos bei tapti „Žalgirio“ Garbės Klubo nariu – tereiks kreiptis į vairuotoją.

V.Ščepansko teigimu, tolimiausia „Žalgirio“ autobuso kelionė kol kas buvo į Minską. Paprašytas įvardinti nedrausmingiausius keleivius žalgiriečius, vairuotojas paminėjo garsiausiai emocijas reiškiantį P.Jankūną bei eilę metų klube praleidusį M.Kalnietį, kuris net yra mėginęs sėstis prie vairo ir vežti savo bendražygius.

„Su „Žalgirio“ žaidėjais esame tarsi šeima. Kiekviena išvyka su šia komanda yra didelis malonumas, o patys smagiausi yra vizitai į Vilnių, kai tenka kovoti su amžinu priešininku „Lietuvos rytu“. Tuomet ir kelionės būna ypatingos – pareigūnai su švyturėliais mus pasitinka jau ties Gariūnais ir palydi iki pat varžovų arenos“, – pasakojo vairuotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
yra kur nusimyžt? ne ? tai susikiškit tą mėšlą į tą tvartą saloje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių