Ožka Gražkė ir ožys Smirdukas susilaukė net trijų mažylių

Nors numerologai teigia nieko ypatingo nepastebintys trijų vienuoliktukų sandūroje (2011.11.11), tačiau būtent tą dieną VDU Kauno botanikos sode dienos šviesą išvydo net trys Kamerūno ožkiukai – tokia gausi vada retai būna net Zoologijos sode Kaune, iš kur yra atkakusi ožka Gražkė (tokį vardą gavo dėl savo grožio) ir ožys Smirdukas (taip vadinamas dėl nuolatinio pomėgio skleisti nelabai gerą kvapą).

„Mūsų Gražkė Botanikos sode gyvena jau trejus metus. Pirmaisiais metais ji atsivedė vieną, antraisiais – du, o štai šiemet net tris ožkiukus. Stebina tai, kad Gražkė ir šį kartą neatsivedė nė vienos ožkytės – visi trys ožkiukai. Nuostabu, kad Gražkė prieauglio sulaukė rudenį, kai tokiu metu ožkos poruojasi. Be to, ji yra labai išranki ėdesiui – ėda ne vien žolę, bet ir labai mėgstamas daržoves bei sausainius. O gal todėl ji ir atsivedė net tris ožkiukus, kad yra tokia ypatinga?“, – svarstė Botanikos sodo direktorė prof. Vida Mildažienė.

Anot pašnekovės, lapkričio 11-ąją Botanikos sodo tvartelyje buvo „strioko“ – nors pirmąjį jauniklį Gražkė atsivedė stiprų ir žvalų, tačiau antras ir trečias ožkiukai buvo silpni. Išsigandę darbuotojai net veterinarijos gydytoją kvietė, tačiau per parą mažyliai atkuto ir jau vakar badėsi tarpusavyje. Tokia gera baigtimi nereiktų stebėtis, nes Gražkė skyrė jiems daug dėmesio, o ir sodo darbuotojai perkėlė Gražkę su prieaugliu į šiltą J.Godlevskio dvaro centrinių rūmų (juose dabar įsikūrusi sodo administracija) rūsį. Šią savaitę tikimasi apšiltinti tvartelį, kuriame žiemos ne tik Gražkė su trimis ožkiukais, Smirdukas, bet ir antys bei gulbė, vasarojusios Botanikos sodo tvenkiniuose.

Botanikos sodo darbuotojai tikisi kitą savaitę leisti visiems lankytojams pasigrožėti jaunikliais. Priminsime, kad Kamerūno ožkos gyvena vidutiniškai iki 20 metų, poruojasi spalio arba lapkričio mėnesiais, prieauglio sulaukia po 135-160 dienų. Vadoje paprastai būna vienas arba du ožiukai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jolanta

jolanta portretas
nu labai jau sauni ta daugevaike mamyte:)))

bobula

bobula portretas
aš auginu ožkytes, tai šiemet jos vedė tik ožiukus, o ožkytės gimdavo negyvos....

d.

d. portretas
fainas tas ,,margutis,, oziukas:) labai net ...:)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių